Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Αίθουσες Τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίθουσες Τέχνης

H ατομική έκθεση της σύγχρονης Ελληνίδας σκηνογράφου και εικαστικού Μαρίας Χανιωτάκη με τίτλο «Τα Τέσσε4α Στοιχεία» εγκαινιάζεται την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό με διάρκεια έως 17 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια σειρά έργων -μεικτές συνθέσεις- με θέμα τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, τα οποία και έρχονται σε διάλογο με την εγκατάσταση στον χώρο με τον τίτλο «Η μικρή πόλη».

Στο Γενί Τζαμί, τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, μόλις εγκαινιάστηκε η ατομική έκθεση έργων του Γιώργου Ξένου με τίτλο "Διερχόμενοι", έργα για τα οποία ο γνωστός εικαστικός σημειώνει: «Ερευνώντας για πολλά χρόνια τον άνθρωπο, το ίχνος και τη γραφή, έννοιες καθοριστικής αξίας για το παρόν και το μέλλον του, δημιούργησα τους 'Διερχόμενους', ένα έργο σε εξέλιξη, αποτελούμενο από ένα πλήθος ανθρώπινων περιγραμμάτων από σίδηρο. Η εξέλιξη του ίχνους σε εικόνα δημιουργεί τη γραφή εντυπώνοντας ταυτόχρονα την πληροφορία στη μνήμη. Στη συνέχεια, ο άνθρωπος, ως αυτοκινούμενη πληροφορία, βάζει τάξη στην αταξία και μέσω της γραφής αφήνει ίσκιο στον μύθο, στο μέλλον, στο επέκεινα, δημιουργώντας έτσι τον πολιτισμό του. Οι 'Διερχόμενοι' σηματοδοτούν έναν αναστοχασμό συνεχίζοντας τον διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, προσβλέποντας πάντα στο μέλλον" καταλήγει. Διάρκεια μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

«Μια πασχαλίτσα στο Μπάγκειο» είναι ο τίτλος της εικαστικής παρέμβασης με έργα μεταλλοτεχνίας της Καίτης Χόρτη που παρουσιάζεται 9-22 Δεκεμβρίου στο Μπάγκειον της Ομόνοιας. Η σύνδεση του χώρου με τα έργα αποτελεί μια συγκυριακή συνεύρεση δύο «άψυχων» στοιχείων, του ποδήλατου και του lobby του ξενοδοχείου, τα οποία όμως «φέρουν» πολλές ζωές και πολλές ψυχές, όπως σχολιάζει η καλλιτέχνις.

«People and Places» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που εγκαινιάζεται αύριο, στις 8 μ.μ., στην S.G. Art Gallery, Κλεομένους 2, στο Κολωνάκι, όπου έξι καταξιωμένοι, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι φωτογράφοι - δημιουργοί εκθέτουν τμήμα της δουλειάς τους. Στην έκθεση πρωταγωνιστεί η αναπαράσταση του αστικού χώρου και της σχέσης του με τον άνθρωπο, αλλά και ο διάλογος της παρουσίας της ανθρώπινης μορφής με τη φύση. Συμμετέχουν οι Βασίλης Βρεττός, Νίκος Βανδώρος, Νεκτάριος Παπανικολάου, Ελισάβετ Κατσαμάκη, Μαρία Σταμούλη και Καλλιόπη Τσίτου. Έως τις 18 Δεκεμβρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL