Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αίθουσες Τέχνης

  O Γιώργος Ξένος παρουσιάζει τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη τρεις εκθέσεις έργων, σχεδίων και κεραμικών του. Η πρώτη εγκαινιάζεται αύριο στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου σε επιμέλεια Θάλειας Στεφανίδου και...

 

O Γιώργος Ξένος παρουσιάζει τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη τρεις εκθέσεις έργων, σχεδίων και κεραμικών του. Η πρώτη εγκαινιάζεται αύριο στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου σε επιμέλεια Θάλειας Στεφανίδου και έχει διάρκεια έως τις 6 Δεκεμβρίου. Η έκθεση θα συμμετάσχει στην Art Thessaloniki από 21 έως 24 Νοεμβρίου. Στις 26 του μήνα θα πραγματοποιηθεί εικαστική εγκατάσταση στο Γενί Τζαμί με διάρκεια έως τις 24 Ιανουαρίου.

 

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Αλέξης Ακριθάκης. Εν Κινήσει», από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνει κύκλο παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις, ομιλίες ιστορικών Τέχνης, προβολές και συζητήσεις - περιηγήσεις με εικαστικούς της πόλης. Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ., θα προβληθεί στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη το ντοκιμαντέρ της Εύης Καραμπάτσου "Vive la Fuite!" (Ζήτω η Φυγή!), ένα road movie για τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη.

 

Η ατομική έκθεση «Questions...» του Παναγιώτη Σιάγκρη παρουσιάζεται στον Εικαστικό Κύκλο Sianti Gallery από τις 8 Νοεμβρίου σε επιμέλεια Βασιλικής Σιαντή και με διάρκεια έως τις 7 Δεκεμβρίου. Βασ. Αλεξάνδρου 2.

 

Η ατομική έκθεση της Σίσσυς Εισαγγελέα με τίτλο "Perpetual Flying" εγκαινιάζεται αύριο στην γκαλερί ArtZone 42 με διάρκεια έως 30 Νοεμβρίου. Λεωφόρος Βασ. Κωνσταντίνου 42.

 

Μια σειρά φωτογραφιών με εγκαταλειμμένα κτήρια από όλο τον κόσμο παρουσιάζεται μέχρι τις 13 Νοεμβρίου στην Blank Wall Gallery σε επιμέλεια Μάρκου Δολόπικου. Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

 

Οι ατομικές εκθέσεις του Μανώλη Μπαμπούση και του Αλέξανδρου Παπαθανασίου συνεχίζονται έως τις 9 Νοεμβρίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Αρματολών και Κλεφτών 48.

 

Σειρά σεμιναρίων σύγχρονης τέχνης πραγματοποιείται από 22 Νοεμβρίου έως και 21 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Εισηγήτρια είναι η Χαρά Πιπερίδου και προσκεκλημένοι ομιλητές οι Αποστόλης Αρτινός, Σταύρος Γασπαράτος, Γιώργος Ζώης, Έκτορας Λυγίζος, Εύα Μανιδάκη, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Έφη Μπίρμπα, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Ρένα Παπασπύρου, Παντελής Χανδρής, Poka Yio. Έναρξη στις 22 Νοεμβρίου με τη θεματική «Εικόνα - γλώσσα - δέρμα - πεδίο δράσης της ορατότητας - έκλαμψη» με προσκεκλημένο ομιλητή τον επιμελητή εκθέσεων και συγγραφέα Αποστόλη Αρτινό.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις