Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αίθουσες Τέχνης

Έκθεση έργων της Κερκυραίας ζωγράφου Στεφανίας Καρύδη, που εντάσσονται σε μια θεματική ενότητα με τίτλο «Κερκυραϊκός Πολιτισμός», φιλοξενεί έως και τις 13 Οκτωβρίου η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη. Τα έργα...

Έκθεση έργων της Κερκυραίας ζωγράφου Στεφανίας Καρύδη, που εντάσσονται σε μια θεματική ενότητα με τίτλο «Κερκυραϊκός Πολιτισμός», φιλοξενεί έως και τις 13 Οκτωβρίου η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη. Τα έργα είναι λάδια σε καμβά κι αποτελούν ένα πάντρεμα των κλασικών τεχνικών της ζωγραφικής αποτύπωσης με ορισμένα αξιόλογα στοιχεία της ναΐφ ζωγραφικής (naïve art). Eπιμέλεια: Μαρία Σικιαρίδη, Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο.

Έκθεση ζωγραφικής του Αιμίλιου Γάσπαρη με τίτλο «Στρατιώτες» εγκαινιάζεται στις 13 Οκτωβρίου στο Rooster café, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, με διάρκεια έως 17 Νοεμβρίου. Ο ζωγράφος, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, σχεδίασε μια σειρά σχεδίων με μολύβι σε μπλοκάκια, όπως τοπία, αντικείμενα, κτήρια και κυρίως στρατιώτες, φίλους στη σκοπιά, στις αγγαρείες, στους θαλάμους, στις ώρες ξεκούρασης. Μια ενότητα από τα σχέδια αυτά - περασμένα με παστέλ, κάρβουνο και τέμπερες, παρουσιάζεται στην έκθεση.

Η έκθεση «Διλήμματα: για να φτάσεις από όπου ξεκίνησες» της Παγώνας Κανέλλου εγκαινιάζεται στο Taf / the art foundation, πρώτη της θεματικής Athens is for Lovers για τη νέα περίοδο, αύριο Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. και διάρκεια έως τις 14 Οκτωβρίου. Η ενότητα Athens is for Lovers αφορά το έργο καλλιτεχνών και designers, που εμπνέονται από τις πολύπλευρες όψεις της Αθήνας και ειδικότερα από τους ανθρώπους, τα τοπόσημα και την αρχιτεκτονική της. Νορμανού 5, Μοναστηράκι.

Η νέα έκθεση του Γιώργου Αυγέρου «Νοητικές Περιπλανήσεις» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη της Πλατείας Κολωνακίου 20 με διάρκεια έως 9 Νοεμβρίου.

Η ατομική έκθεση του Απόστολου Καρακατσάνη «flat drop fall flat» εγκαινιάζεται στις 11 Οκτωβρίου στη ΔΛ gallery με διάρκεια έως 21 Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Πέμπτη - Παρασκευή 11:30-19:30 και Σάββατο 12:00 - 16:00. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό. Μεσολογγίου 55Α, Πειραιάς.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις