Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Αίθουσες Τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίθουσες Τέχνης

Είκοσι αντιπροσωπευτικοί πίνακες από τη μακρά πορεία του Σωτήρη Σόρογκα εκτίθενται στον Καλλιτεχνικό Σταθμό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στη Μύκονο από 12 Ιουλίου έως 16  Αυγούστου. Η έκθεση πραγματοποιείται με την αρωγή της Γκαλερί Σκουφά και τη φροντίδα του ιστορικού Τέχνης Γιώργου Μυλωνά.

Έκθεση του διεθνούς καλλιτέχνη Cédric Bouteiller με ψηφιακές φωτογραφικές συνθέσεις, τις οποίες τυπώνει σε αλουμίνιο και εμπλουτίζει με κολάζ, σχέδια, ετικέτες ή υδατογραφίες και καλύπτει με διάφανη ρητίνη, παρουσιάζεται από 12 έως 18 Ιουλίου στην Kapopoulos Fine Arts Μykonos Gallery στο Κεντρικό Ματογιάννι, Ενόπλων Δυνάμεων 15, Μύκονος.

Η δεύτερη έκθεση του TILT platform με τίτλο “Ίασις”, που διερευνά τη σχέση μας με τη φύση, το σώμα μας, τον ψυχισμό μας, τον άλλο, την παρέμβαση της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή και το τι ορίζουμε σήμερα ως κανονικότητα, παρουσιάζεται από 12 Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου στο  Κτήριο Beau Rivage, στην Ακτή Λουτρακίου, σε επιμέλεια Φωτεινής Βεργίδου, Τάκη Ζερβεδά, Ζωής Πυρίνη και Μάκη Φάρου. Πρόκειται για έργα 35 σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων γύρω από τις μεθόδους ίασης που αναπτύσσουμε μέσα από την τέχνη και την έρευνα, σε κοινωνικό, επιστημονικό και υπαρξιακό επίπεδο καθώς και τις παθογένειες και τις προκλήσεις της εποχής μας.

«Greek-land» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Αλίνας Μάτσα που πραγματοποιείται στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάτη στην πλατεία Μιαούλη, στην Ερμούπολη της Σύρου, έως και 30 Ιουλίου.

Την έννοια της Ευρώπης επιχειρεί να προσεγγίσει μέσω ενός διαλόγου μεταξύ πεδίων όπως η τέχνη, η φιλοσοφία και η πολιτική η έκθεση «Walking around the sun», σε επιμέλεια Eduarda Neves, που παρουσιάζεται στο Μουσείο Κοτσανά έως και 29 Ιουλίου. Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι, με ελεύθερη είσοδο.

Η ομαδική έκθεση χαρακτικής “Χαρακτικές καταδύσεις - Diving into ink” παρουσιάζεται στον χώρο τέχνης Etch Ink από τις 10 έως και τις 20 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο, Αργυρουπόλεως 16 και Αρματολών και Κλεφτών 20, Λυκαβηττός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL