Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Η ισότητα στην κορυφή των Βράχων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ισότητα στην κορυφή των Βράχων

“Δεν με κολακεύεις, με παρενοχλείς” είναι ο εύστοχος και ευθύβολος τίτλος μιας γυναικείας υπόθεσης που θα εξελιχθεί σε μια μεγάλη γιορτή για την ισότητα των φύλων, 29 και 30 Ιουνίου, στο Θέατρο Βράχων. Στο πρώτο φεστιβάλ, με ώρα εκκίνησης 6.30 μ.μ., που οργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και διεξάγεται με ελεύθερη είσοδο και αιχμή την υπέρβαση κάθε μορφής έμφυλων ανισοτήτων, εμφανίζονται σημαντικές γυναικείες φωνές που έχουν δημιουργήσει το δικό τους κοινό και είναι δημοφιλείς σε μεγάλη γκάμα πληθυσμού.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ εμφανίζονται η Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs και η Παυλίνα Βουλγαράκη, που ακολουθούνται από ένα φανατικό νεανικό κοινό. Τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ανεβαίνει στο πάλκο η Φωτεινή Βελεσιώτου, σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια με ιδιαίτερη χροιά φωνής, που θα παρουσιάσει νέα τραγούδια της και ανανεωμένο ρεπερτόριο. Μαζί της ο νεαρός ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς. Θα ακολουθήσει η Αφεντούλα Ραζέλη, που θα τραγουδήσει με τη ζεστή φωνή της γνωστά, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια.

Και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν οργανωμένες συζητήσεις για τις έμφυλες ανισότητες. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση και τίτλο "Δεν με κολακεύεις, με παρενοχλείς! Το Σάββατο 30 Ιουνίου η συζήτηση έχει θέμα. "Oι όψεις των έμφυλων ανισοτήτων στην τέχνη και τον πολιτισμό".

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργούν έκθεση από τη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΙΦ, περίπτερα με φορείς και οργανώσεις σχετικές με την προώθηση της ισότητας των φύλων αλλά και κιόσκια με γυναικείους συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και επιχειρήσεις γυναικών με τα προϊόντα τους.

Στόχος της πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό, και μάλιστα νεανικό, κινητήρια δύναμη και ένθερμη στήριξη των φεστιβάλ της χώρας. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις, εκθέματα και ενημέρωση από στελέχη της ΓΓΙΦ για το σύνολο του έργου της, πλούσιο ενημερωτικό υλικό, εισηγήσεις, θεατρικές και μουσικές παρεμβάσεις και προτάσεις που αντιμάχονται τις έμφυλες ανισότητες. Πρόκειται για πολλαπλές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που αποτελούν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων, ουσιαστική παράμετρο εξυγίανσης των σχέσεων και ισχυρό αρμό κοινωνικής συνοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL