Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Το μεγάλο αντίο στον Άγγελο Δεληβορριά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μεγάλο αντίο στον Άγγελο Δεληβορριά

Έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό επεφύλαξαν όλοι όσοι παραευρέθηκαν χθες το μεσημέρι στην πάνδημη κηδεία του Άγγελου Δεληβορριά, και ήταν πάρα πολλοί, όπως ταίριαζε στον άνθρωπο που εκτιμήθηκε για την προσφορά και αγαπήθηκε βαθιά από συναδέλφους, εργαζομένους, φίλους και πλήθος κόσμου που τον συναντούσε για χρόνια στο Μουσείο Μπενάκη. Ήταν όλοι εκεί, δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρία και τα παιδιά του Αλέξη και Μαρίνα. Και ήταν όλοι συγκλονισμένοι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, η υπουργός Πολιτισμού, πρώην πρωθυπουργοί, βουλευτές όλων των κομμάτων, ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου.

“Σε ευχαριστούμε για ό,τι ωραίο, μεγάλο, αληθινό μας κληροδότησες” είπε αποχαιρετώντας τον Άγγελο Δεληβορριά ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνης Κουνάδης μιλώντας για έναν “Έλληνα ευπατρίδη που προσέφερε ύψιστες υπηρεσίες στη μουσειολογία, στην παράδοση, στην αρχαιολογία”.

Σε έναν “ιχνηλάτη και φάρο γνώσης, που πρόσφερε όσο λίγοι στο αγαθό του πολιτισμού, φωτίζοντας την ταυτότητά μας στον τόπο και τον χρόνο” αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου προσθέτοντας πως “ο τόπος του χρωστά ευγνωμοσύνη”.

“Όταν ο Αντώνης Μπενάκης ίδρυσε το Μουσείο του, δεν είχε καν ονειρευτεί ότι θα είχε την τύχη να πέσει στα χέρια του Άγγελου, που το μετέτρεψε με το όραμα και τη γνώση του στο μουσείο των ονείρων του και το απογείωσε” ανέφερε η Ειρήνη Γερουλάνου αποχαιρετώντας τον Άγγελο Δεληβορριά εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη.

Βαθιά συγκινημένος ο γενικός γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας Βασίλειος Πετράκος αναφέρθηκε στη στενή σχέση και φιλία που τον συνέδεε με τον Άγγελο Δεληβορριά από τα φοιτητικά τους χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL