Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΟΝΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ / Ηλεκτρισμός και ενέργεια!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΟΝΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ / Ηλεκτρισμός και ενέργεια!

Για πέμπτη χρονιά πραγματοποιείται στις 8 και 9 Αυγούστου το Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης «Slap back in the face», ενώνοντας μάλιστα, κατά κάποιον τρόπο, τις δυνάμεις του -με μία ημέρα κενό ενδιάμεσα- με το Saristra Festival της γειτονικής Κεφαλονιάς που θα προηγηθεί. Στη φετινή διοργάνωσή του είναι φανερή η προσπάθεια των υπευθύνων να δώσουν έμφαση σε έναν πιο σύγχρονο και σαφώς περισσότερο ηλεκτρικό ήχο, κάνοντας μια αισθητή διαφοροποίηση από τα jazz κυρίως και τα, περισσότερο ή λιγότερο, ελληνικά ακούσματα των πρώτων χρόνων του.

Έτσι, την Τρίτη 8 Αυγούστου το πρώτο όνομα είναι ο Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies του στην πλήρη, τετραμελή (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς) σύνθεσή τους. Θα προηγηθούν οι επταμελείς Dustbowl, το πλέον εξειδικευμένο ίσως στο ιδίωμα της Americana -αν και οι ίδιοι το αποκαλούν mother rarth rock- ελληνικό συγκρότημα αυτή τη στιγμή και τη βραδιά θα ανοίξει ο George Gaudy μαζί με τους Sun και το μελωδικό σύγχρονο rock του.

Οι Χαΐνηδες και η μοναδική περσόνα που ακούει στο όνομα Δημήτρης Αποστολάκης, οι οποίοι θα αποτελέσουν την "κορύφωση" της Τετάρτης 9 Αυγούστου, δεν χρειάζονται βέβαια συστάσεις. Πριν από αυτούς όμως θα εμφανιστεί ένα αληθινά διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον συγκρότημα που λέγεται Acropolis Bye Bye. Πρόκειται ουσιαστικά για το προσωπικό project του Ίαν Μπαλζάν Ντόριζα, ενός μουσικού από Γάλλο πατέρα με καταγωγή από το Αλγέρι και Ιθακήσια μητέρα, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Παρίσι και δραστηριοποιείται σε αρκετά διαφορετικά ιδιώματα παίζοντας, εκτός από κιθάρα, μπουζούκι και ούτι. «Acropolis Bye Bye» ήταν ο τίτλος του πρώτου του δίσκου, στον οποίο συνδύασε την ελληνική μουσική με το rock και την ψυχεδέλεια δημιουργώντας ένα άκρως ιδιοσυγκρασιακό μείγμα. Αυτό ήταν επίσης και το όνομα του γκρουπ που σχημάτισε λίγο αργότερα και συναπαρτίζεται από τον αδελφό του Κέβιν στο μπάσο και στον μπαγλαμά και δύο Γάλλους στα keyboards και τα ντραμς. Υπό μία έννοια θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανάλογο είναι και αυτό που επιχειρούν οι εξαμελείς πλέον -τα πνευστά είναι πια δύο αφού στην τρομπέτα προστέθηκε και κλαρινέτο- Λάργκο, το θαυμάσιο συγκρότημα του οποίου άτυπη ηγετική φυσιογνωμία είναι ο (εις εκ των διδύμων γιων του Θανάση Παπακωνσταντίνου) Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου.

Το 5ο Φεστιβάλ Κιονίου, στο οποίο, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, χορηγός επικοινωνίας είναι η "Αυγή", πραγματοποιείται σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Ιθάκης, στο γραφικό λιμανάκι του Κιονίου και φυσικά με ελεύθερη είσοδο. Δωρεάν είναι επίσης και η μεταφορά με λεωφορεία του ΚΤΕΛ από και προς την πρωτεύουσα του Ιονίου νησιού, το Βαθύ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL