Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Ρετρό από το πρωί έως το βράδυ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρετρό από το πρωί έως το βράδυ

Όχι μόνο νοσταλγικές αλλά και χαρούμενες στιγμές αναμένεται να ζήσουν όσοι επισκεφθούν την επόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου το νέο φεστιβάλ που οργανώνει από το πρωί έως το βράδυ η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αφιερωμένο στο ρετρό.

Το φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ στο σύνολο των χώρων της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, περιλαμβάνει περισσότερες από 10 διαφορετικές εκδηλώσεις.

Την έναρξη θα κάνει στις 11 το πρωί το εργαστήρι μουσικής και αφήγησης της ΕΛΣ για ενήλικες άνω των 65 ετών, που θα παρουσιάσει μια συναυλία με ρετρό ιστορίες που συντονίζει η Ομάδα Αστάρτη. Στις 12 ακολουθεί συναυλία της Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών, με τζαζ και λάτιν μουσική, αλλά και διασκευές ελληνικών κομματιών, υπό τη διεύθυνση του Μιχαήλ Χασούρη.

Στη 1 μ.μ. θα παρουσιαστεί το Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού και ερμηνευτές τους Βάσια Ζαχαροπούλου και Χρήστο Κεχρή. Τιμές εισιτηρίων 5 και 7 ευρώ.

Στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ένα καραόκε ρετρομανίας συνοδεία του πιανίστα Φρίξου Μόρτζου. Στις 5 μ.μ. ξεκινά η μουσική παράσταση “Τραγούδια για τις κυρίες του παλιού καιρού”, με την Μπέττυ Χαρλαύτη στην ερμηνεία και τον Γιάννη Μπελώνη στην ενορχήστρωση. Θα ακουστούν μεταξύ άλλων τραγούδια των Σουγιούλ, Σακελλαρίδη, Αττίκ, Γιαννίδη, Ριτσιάρδη, Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, Ρουμπάνη κ.ά.

Στις 6 μ.μ. ανεβαίνει στη σκηνή η θρυλική τραγουδίστρια Στέλλα Γκρέκα, που θα θυμηθεί τη ζωή και την καριέρα της συζητώντας με τον Σιδερή Πρίντεζη και το κοινό.

Στις 7 μ.μ. ο πιανίστας Γιώργος Ψυχογιός αυτοσχεδιάζει σε μουσικές και τραγούδια του Μίμη Πλέσσα.

Ακολουθεί η Γιοβάννα, που θα ερμηνεύσει τραγούδια που σημάδεψαν την καριέρα της. Τιμές εισιτηρίων 5 και 7 ευρώ.

Στις 8 μ.μ. πραγματοποιείται γκαλά ελληνικής οπερέτας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη και ερμηνευτές τους Γιάννη Γιαννίση, Ειρήνη Καράγιαννη, Μίνα Πολυχρόνου και Γιάννη Χριστόπουλο. Τιμές εισιτηρίων 10 και 15 ευρώ.

Στις 9 μ.μ. ο Άγγελος Παπαδημητρίου θα τραγουδήσει παλιά ελαφρά τραγούδια, ενώ θα προβάλλονται εικόνες από το εικαστικό του έργο. Τιμές εισιτηρίων 5 και 7 ευρώ.

Στις 10 μ.μ. θα ακουστούν ελαφρά τραγούδια του Μεσοπολέμου σε μια συναυλία των Αργύρη Μπακιρτζή, Μιχάλη Σιγανίδη, Κώστα Βόμβολου και Εύης Μάζη. Τιμές εισιτηρίων 5 και 7 ευρώ.

Την ίδια ώρα η Πέννυ Μπαλτατζή θα τραγουδήσει σουίνγκ, ρούμπες και μάμπο με τιμές εισιτηρίων 5 και 7 ευρώ.

Από τις 2 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στο Παρασκήνιο της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος η Ομάδα Ραφή θα παρουσιάσει την παράσταση «Ζουρ Φιξ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL