Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
SUMMER NOSTOS FESTIVAL ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ / Ένα "πολυσυλλεκτικό" φεστιβάλ στο Φάληρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

SUMMER NOSTOS FESTIVAL ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ / Ένα "πολυσυλλεκτικό" φεστιβάλ στο Φάληρο

Το καλοκαιρινό φεστιβάλ που πραγματοποιείται εδώ και δύο χρόνια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από φέτος θεσμοθετείται επίσημα και αποκτά τον τίτλο Summer Nostos Festival. όπως είπε η διευθύντρια προγραμματισμού του Μίλυ Πασχάλη στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στον «Φάρο» ο τίτλος αυτός επιλέχθηκε γιατί «το καλοκαίρι είναι η εποχή που νοσταλγούμε την ξεγνοιασιά και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας και επιστρέφουμε σε αυτή. Με αυτή τη βάση λοιπόν ετοιμάσαμε ένα φεστιβάλ για το αθηναϊκό κοινό -αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας- όλων των ηλικιών και των προτιμήσεων και με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις, ώστε πραγματικά να μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί. Μόνη μας πρόθεση είναι φυσικά να προσθέσουμε ακόμα μια επιλογή στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας το καλοκαίρι και όχι να υποκαταστήσουμε οποιοδήποτε από τα ήδη υπάρχοντα φεστιβάλ και πριν από όλα το αγαπημένο μας Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου».

Το πρώτο Summer Nostoς Festival θα πραγματοποιηθεί σε πέντε σκηνές αλλά και στους περισσότερους άλλους χώρους του ΚΠΙΣΝ από τις 18 μέχρι και τις 25 Ιουνίου, περιλαμβάνοντας εβδομήντα πέντε εκδηλώσεις από τετρακόσιους Έλληνες και ξένους συντελεστές. Επίκεντρό του είναι για άλλη μια φορά η μουσική, με πολλά διάσημα και μη διεθνή και εγχώρια ονόματα από σχεδόν όλα τα ιδιώματα. Προεκτείνεται όμως και στον χορό, στα εικαστικά, στην αρχιτεκτονική αλλά ακόμα και στον αθλητισμό με τη διεξαγωγή αγώνων πολλών αθλημάτων, όπως επίσης και σκακιού.

Τέλος, στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθούν πολλές δημόσιες συζητήσεις, με σημαντικότερη μάλλον αυτή του αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ Ρέντζο Πιάνο (έκθεση σχεδίων του με τον τίτλο «Piece By Piece - Renzo Piano Building Workshop» λειτουργεί ανεξάρτητα από το φεστιβάλ στο ΚΠΙΣΝ) με τον κριτικό αρχιτεκτονικής της εφημερίδας “New York Times” Μάικλ Κίμελμαν την Τρίτη 20 Ιουνίου.

Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο το ειδικό site του Summer Nostos Festival και θα αρχίσουν οι ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ για καθεμία από τις εκδηλώσεις του. Ώρα έναρξης τις καθημερινές θα είναι στις 5 το απόγευμα, το Σάββατο στις 10 το πρωί και την Κυριακή στις 9 το πρωί. Τελειώνοντας, αξίζει να επαναλάβουμε και να υπογραμμίσουμε το πολύ σημαντικό στους τόσο χαλεπούς οικονομικά καιρούς μας της ελεύθερης εισόδου σε όλες τις εκδηλώσεις του νέου φεστιβάλ που έρχεται να προστεθεί στη θερινή πολιτισμική ζωή της πρωτεύουσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL