Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Ελάτε να παίξουμε ... στη Στέγη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελάτε να παίξουμε ... στη Στέγη

“Φυσήξτε έως ότου αισθανθείτε ένα γαργαλητό στα δόντια και τα χείλια, φυσήξτε έως εκεί που φτάνει η ανάσα σας, φυσήξτε ένα 'ντροπαλό α'!”. Οι οδηγίες της υπεύθυνης στο μουσικό εργαστήρι φωνητικής στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών προς όλους όσοι πήραμε μέρος στη μικρή επίδειξη του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν σαφείς: “Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ορχήστρας από φωνές. Μαθαίνουμε να ακούμε τον διπλανό μας και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Εξασκούμε την ακοή μας και αυτό ευελπιστώ πως έχει και μια γενικότερη προέκταση”, πρόσθεσε με νόημα στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που έμοιαζε με παιχνίδι.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο εργαστήριο ρομποτικής, όπου ολοκληρώσαμε και τελειοποιήσαμε ένα ρομπότ με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτικού μηχανικού, το οποίο και κινήθηκε στο πάτωμα ακολουθώντας τις οδηγίες μας.

Η συνεργασία και η συμμετοχή ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που αναδείχθηκαν από αυτές τις μικρές επιδείξεις των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, καθώς και των εργαστηρίων κολάζ και χορού που ακολούθησαν.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι και φέτος βασισμένα στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της χρονιάς αλλά επίσης οργανώνονται και εκτελούνται μεμονωμένα και ανεξάρτητα. Σε αυτά μπορούν και συμμετέχουν από παιδιά, έφηβους, σχολικές ομάδες, ενήλικες, άτομα με αναπηρία, έως και ολόκληρες οικογένειες.

Φετινοί θεματικοί άξονες είναι η πόλη, οι γυναίκες, οι νέες τεχνολογίες και τα νέα μέσα, η σύγχρονη δημιουργία κ.ά.

Σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες διοργανώνονται εργαστήρια εικαστικών, χορού, θεάτρου, τεχνολογίας, μουσικής, κινηματογράφου αλλά και διαθεματικά για μικρούς και μεγάλους, μεμονωμένους επισκέπτες, σχολικές ομάδες και κοινωνικούς φορείς.

Εκτός από τα προγράμματα μέσα στο κτήριο, η Στέγη ανοίγεται στην πόλη, πηγαίνοντας σε σχολεία, σε γειτονιές της Αθήνας και της περιφέρειας και συνδέει τα σχολεία μεταξύ τους μέσα από κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα. Αναλυτικά οι τομείς και οι θεματικές στην ιστοσελίδα www.sgt.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL