Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Εκδήλωση στο Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά / 252 αφίσες για την Τυπογραφία, από κάθε γωνιά του πλανήτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδήλωση στο Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά / 252 αφίσες για την Τυπογραφία, από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ενισχύοντας τον ρόλο που επιδιώκει να έχει ως σταθερός πολιτιστικός φορέας στην κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο, το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη συνεχίζει τις δράσεις του καλωσορίζοντας το Φθινόπωρο με μια ειδική εκδήλωση για την απονομή των βραβείων και επαίνων του 3ου διεθνούς διαγωνισμού αφίσας, με θέμα «Τυπογραφία: Παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Ο διεθνής διαγωνισμός αφίσας που οργάνωσε το Μουσείο Τυπογραφίας συνοδεύτηκε με ρεκόρ συμμετοχών: 252 έργα από περισσότερες από 50 χώρες, «ενώνοντας» γραφίστες, καλλιτέχνες, εικαστικούς, αλλά και ερασιτέχνες, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται το Σάββατο, στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του μουσείου Τυπογραφίας, στα Χανιά, θα ανακοινωθούν οι νικητές του διαγωνισμού, που θα λάβουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα (χορηγία της τοπικής εφημερίδας «Χανιώτικα νέα») και θα παρουσιαστούν οι 30 καλύτερες αφίσες που επιλέχθηκαν.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο ιδρυτής και πρόεδρος του μουσείου, Γιάννης Γαρεδάκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, δύο ομιλίες με θέματα «Οι απαρχές της ελληνικής τυπογραφίας», με ομιλητή τον αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Στάικο, και «Τυπογραφία και αφίσα», από τον Αντώνη Παπαντωνόπουλο, τυπογράφο - λιθογράφο και συνεργάτη του μουσείου Τυπογραφίας.

Το μουσείο Τυπογραφίας -ένα από τα λίγα στην Ευρώπη και μοναδικό στην Ελλάδα - ήταν φέτος υποψήφιο για τη διάκριση “Ευρωπαϊκό μουσείο της χρονιάς”- θα φιλοξενήσει τον Μάιο του 2017 το Διεθνές Συνέδριο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας. Με αφορμή την υποψηφιότητά του, ο φετινός τόμος του “Gutenberg Yearbook” προλογίζεται με ένα άρθρο αφιερωμένο στο Μουσείο Τυπογραφίας, στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορία και οι δραστηριότητές του, οι συλλογές και οι στόχοι του για το μέλλον.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL