Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συναυλία αλληλεγγύης απόψε στο δημαρχείο Παπάγου

Καλλιόπη Βέττα: «Η τέχνη μάς φέρνει κοντά στον καλύτερο εαυτό μας»

«Η τέχνη και οι καλλιτέχνες δεν είναι έξω από την κοινωνία. Πρέπει να αφουγκράζονται τον ρυθμό, τις ανάγκες και τις αγωνίες της» λέει η Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την αποψινή συναυλία «αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και πολιτισμού» που είναι αφιερωμένη στον κόσμο που μοχθεί και υποφέρει και πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο στο δημαρχείο Παπάγου στις 8 μ.μ.

«Πάντοτε αφουγκραζόμουν αυτές τις ανάγκες, πάντοτε προσπαθούσα να είμαι παρούσα σε θέματα που αφορούσαν συναυλίες αλληλεγγύης και ανθρωπιάς αλλά και συναυλίες διαμαρτυρίας» υπογραμμίζει.

«Θεωρώ ότι η τέχνη έχει μια απίστευτη δύναμη και το τραγούδι, το πιο άμεσο είδος τέχνης, μπορεί να κινητοποιήσει άμεσα και βαθιά συναισθήματα» προσθέτει η γνωστή ερμηνεύτρια, υποστηρίζοντας: «Η τέχνη μάς φέρνει πιο κοντά στον καλύτερο εαυτό μας. Και ειδικά όταν είναι για τέτοιες ανάγκες, θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά».

Η αποψινή συναυλία στο δημαρχείο Παπάγου και στην Αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης, επί της οδού Περικλέους 55, έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση συσκευασμένων τροφίμων για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου.

«Εκτός από τη χαρά της γιορτής, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας» τονίζει η Κ. Βέττα, που θα παρουσιάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. «Κάναμε ένα πρόγραμμα με τον εξαιρετικό συνεργάτη μου και συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου που θα παίξει πιάνο και θα περιλαμβάνει δικά του τραγούδια και μια μεγάλη γκάμα δικής μου δισκογραφίας. Θα συμπεριληφθούν τραγούδια και από την καινούργια μας δουλειά με τα ντουέτα από κοινού με τον Μάριο Φραγκούλη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την Τουρκάλα τραγουδίστρια Αϊσενούρ Γιασετζί. Θα πούμε τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο και κάποια ξένα» καταλήγει.

Μ.Ζ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο