Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
«Διέξοδος αλληλεγγύης» στη Λάρισα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Διέξοδος αλληλεγγύης» στη Λάρισα

Ένας χώρος τέχνης που πρωτοστατεί όχι μόνο στην εικαστική τροφοδότηση της περιφέρειας αλλά με αυξημένο το αίσθημα της αλληλεγγύης στέκεται δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, το Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στη Λάρισα, μεριμνά αυτή τη φορά για τους άπορους φυλακισμένους των φυλακών της πόλης. Από κοινού με τον σύλλογο «Διέξοδος για την αντεγκληματική πολιτική, τον σωφρονισμό και την επανένταξη», διοργανώνει αύριο στις 6 μ.μ. στον χώρο της Πινακοθήκης , συγκέντρωση ειδών ατομικής υγιεινής και καθαριότητας που θα παραδοθούν στους εγκλείστους. Την ίδια ώρα, θα διατίθενται δημιουργίες των κρατουμένων και στο πωλητήριο θα λειτουργεί bazaar με αντικείμενα και βιβλία. Την εκδήλωση, που έχει ελεύθερη είσοδο, θα πλαισιώσει μουσικά η Μικτή Χορωδία ΣΙΜΥΛΙΣ, με την Ευγενία Μαμανού στο πιάνο και τη σολίστ Βιβή Τάτση στη διεύθυνση χορωδίας.

Ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 6-12 με τίτλο «Μην ξέρετε γιατί;» πραγματοποιείται δωρεάν την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. με αφορμή το έργο «Προσωπογραφία αγοριού» του Π. Μαθιόπουλου από τη μόνιμη έκθεση. Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2410672499.

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Σινεμά των Εικαστικών», θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Οι εραστές του Μονπαρνάς» με ελεύθερη είσοδο.

Έξω από τον χώρο της Βιβλιοθήκης οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στη μόνιμα αναρτημένη έκθεση φωτογραφίας «Η μνήμη της πόλης -Λάρισα - Κατοχή - Απελευθέρωση 1941-44» με 70 φωτογραφίες του αρχείου φωτογραφιών του Βύρωνα Μήτου, μαζί με 50 φωτογραφίες της συλλογής της Φωτοθήκης Λάρισας της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Ζαμπερίν και της συλλογής Τάκη Τλούπα.

Ταυτόχρονα, στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα παρουσιάζεται έως τις 31 Ιανουαρίου η ατομική έκθεση του Στέργιου Στάμου «Γόρδιοι Δεσμοί» που μόλις εγκαινιάστηκε σε επιμέλεια Γιάννη Μπόλη και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις χώρου, γλυπτά και έργα ζωγραφικής που εντάσσονται σε δύο μεγάλους θεματικούς άξονες: την Ελλάδα της κρίσης και το τεράστιο και πρωτόγνωρο, για την ελληνική πραγματικότητα, φαινόμενο της μετανάστευσης. Παρουσιάζονται μια σειρά γλυπτών με υλικά όπως τσιμέντο, σιδερένιες ράβδοι βαμμένες με χρώματα, αλουμίνιο και φως και αναφορές εκτεινόμενες από τον μυθικό μάντη Τειρεσία μέχρι τις συμπαντικές, κοσμολογικές θεωρίες του Stephen Hawking.

Στο αίθριο του πρώτου ορόφου συνεχίζεται έως τις 31 Ιανουαρίου και η περιοδική έκθεση «Νέοι Χαράκτες 2018-2019», αφιερωμένη στη μνήμη της Λουκίας Μαγγιώρου.

Ανοιχτή ξενάγηση στην επανασχεδιασμένη μόνιμη έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα με τίτλο «Επανασύνδεση» πραγματοποιείται την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. από την επιμελήτρια Συραγώ Τσιάρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL