Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το Πρόγραμμα Επετειακών Δράσεων με το οποίο θα συμμετάσχει στον εθνικό εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 παρουσίασε χθες η Τράπεζα Πειραιώς από κοινού με εκπροσώπους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος" - Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης.

«Το ορόσημο των 200 ετών ελεύθερου ελληνικού κράτους δίνει το έναυσμα να ξεκινήσουμε έναν διάλογο για το μέλλον του σύγχρονου ελληνικού κράτους απαλλαγμένο από στερεότυπα, προκαταλήψεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Να δούμε την πορεία των 200 αυτών χρόνων μέσα από ένα σύγχρονο και διεθνοποιημένο πρίσμα. Οι διαφορετικές συνθήκες, ανάγκες, επιδιώξεις αλλά και οι νέες δυνατότητες είναι οι δικές μας προκλήσεις για να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη κοινωνία, με αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και αξιώσεις για ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου.

Στους στόχους με βάση τους οποίους έγιναν οι κεντρικές επιλογές του προγράμματος αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου τονίζοντας: «Στηρίζουμε την πρωτογενή έρευνα, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους νέους επιστήμονες της χώρας. Υποστηρίζουμε την έρευνα ελληνικών και ξένων αρχείων για την απόκτηση και τη διάχυση νέας γνώσης. Ταυτόχρονα, ανατρέχουμε σε υλικά και πνευματικά κληροδοτήματα της εποχής και επιδιώκουμε να τα επαναπροσεγγίσουμε με σύγχρονη ματιά. Και όλα αυτά σε συνεργασία με κορυφαίους εταίρους".

Τις δράσεις του ΕΚΠΑ παρουσίασαν οι καθηγητές Μαρία Ευθυμίου και Βαγγέλης Καραμανωλάκης, του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου η Δήμητρα Κουκίου, της ΕΛΣ ο Γιώργος Κουμεντάκης, των Γενικών Αρχείων του Κράτους η Αμαλία Παππά και του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος" Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης ο Ξάνθος Μαϊντάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL