Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Γ. Μπουτάρης: "Τέλη Οκτωβρίου οι εκσκαφές για το Μουσείο Ολοκαυτώματος"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπουτάρης: "Τέλη Οκτωβρίου οι εκσκαφές για το Μουσείο Ολοκαυτώματος"

Την εκτίμηση ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα μπει ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ώστε στη "δύση" του 2019 να είναι έτοιμο το μνημείο-σύμβολο κατά του ρατσισμού, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

"Η ανέγερση του Μουσείου βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθούν τα Προεδρικά Διατάγματα, θα ξεπεραστούν οι όποιες ενστάσεις και τέλη του Οκτώβρη θα αρχίσουν οι εκσκαφές" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουτάρης.

Ένα εξαώροφο κυκλικό κτίριο από μέταλλο και γυαλί, το ύψος του οποίου θα φτάνει τα 32 μέτρα, αναμένεται να ανεγερθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε ακίνητο του σιδηροδρομικού εμπορικού σταθμού, σ' έναν συμβολικό τόπο απ' όπου ξεκίνησαν τα τρένα θανάτου για 55.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης προς τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

"Υπάρχουν πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε πως όπου σκοντάφτει η υπόθεση, να ερχόμαστε σε άμεση επικοινωνία με το γραφείο του για να ξεπερνιούνται οι καθυστερήσεις. Δύο - τρεις φορές που μπλόκαρε η ιστορία του Μουσείου στη γραφειοκρατία, ξεμπλόκαρε με παρέμβαση του γραφείου του πρωθυπουργού" πρόσθεσε ο δήμαρχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL