Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μικρές ζημιές από την κακοκαιρία

Μικρές ζημιές σε ψηφιδωτό στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου

Μνημεία Χαλκιδικής

Μικρές ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου, λόγω πτώσης δέντρων, και μεσαίες ή μικρές ζημιές στο Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού και στο Βυζαντινό Μουσείο Χαλκιδικής στα Ν. Φλογητά προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία στη Χαλκιδική, όπως διαπιστώθηκε στην αυτοψία που πραγματοποίησε χθες η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων. Αντιθέτως, δεν επλήγησαν και λειτουργούν κανονικά οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της ανατολικής Χαλκιδικής, των χερσονήσων της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας, ο Πύργος Γαλάτιστας στη βόρεια Χαλκιδική. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στα εργοτάξια των υποέργων σε έργα τρίτων στη Χαλκιδική (Ν. Καλλικράτεια, Αρναία, Μ. Παναγία, Παλαιοχώρι, Πολύγυρος - Καλύβες), καθώς και στα εργοτάξια των αρχαιολογικών εργασιών στο πλαίσιο μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων (Άγιος Ιωάννης Νικήτης, Ελληνικός Χρυσός).

Καμία ζημιά δεν προκλήθηκε και στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και τα εξαρτήματά τους, όπως ανέφερε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ ο προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής Ι. Κανονίδης, μετά από επικοινωνία του με τον Πρωτεπιστάτη του Αγ. Όρους, γέροντα Συμεών, και σύμφωνα με την ενημέρωση από τις Ιερές Μητροπόλεις της Χαλκιδικής και τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγ. Αναστασίας.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις