Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Στην ανάπτυξη οχήματος δίχως οδηγό προχωρά η Apple
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην ανάπτυξη οχήματος δίχως οδηγό προχωρά η Apple

Τα σχέδιά της να επενδύσει στην ανάπτυξη ενός οχήματος δίχως οδηγό, αποκάλυψε πρόσφατα, η Apple.

Οι φήμες για τα εν λόγω σχέδιά υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο η Apple δεν είχε προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, μέχρι πρόσφατα. Ήδη η εταιρεία έχει καταχωρήσει αρκετά domain στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του apple.car και apple.auto.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι στην επιστολή της προς την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA), η εταιρεία αναφέρει ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση εξαιτίας «των μεγάλων επενδύσεών της στην ανάπτυξη της μηχανικής εκμάθησης και τα αυτόματα συστήματα» και ότι προσδοκά να βοηθήσει στον καθορισμό των βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο.

Επισημαίνει επίσης, ότι οι εταιρείες στη συγκεκριμένη βιομηχανία, θα πρέπει να μοιράζονται τα δεδομένα από τρακαρίσματα που συμβαίνουν με αυτόνομα αυτοκίνητα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Σημειώνεται ότι η Google έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές στους δρόμους “αυτό-οδηγούμενων” αυτοκινήτων. Επιπλέον, τον Οκτώβριο, η Tesla ανακοίνωσε ότι όλα τα οχήματα που αναπτύσσει πλέον θα έχουν ενσωματωμένο hardware ώστε να είναι αυτόνομα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL