Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Συλλυπητήριο μήνυμα του ΥΠΠΟ για τον θάνατο του Φ.Γεωργίτση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΥΠΠΟ για τον θάνατο του Φ.Γεωργίτση

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το υπουργείο Πολιτισμού για τον θάνατο του ηθοποιού Φαίδωνα Γεωργίτση, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 80 χρονών.

«Με σπουδές στο θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και στις Σχολές των Χρήστου Βλαχιώτη και Πέλου Κατσέλη, ο Φαίδων Γεωργίτσης πρωτοεμφανίσθηκε στον κινηματογράφο, σπουδαστής ακόμη, σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία "Ποτέ την Κυριακή" του Ζυλ Ντασέν» σημειώνει το υπουργείο. 

Στην ίδια ανακοίονωση τονίζεται ότι ο Φ.Γεωργίτσης «αναδείχθηκε σε δημοφιλή ζεν πρεμιέ ανάμεσα στα αστέρια που γέννησε η Φίνος Φιλμ και που αγαπήθηκαν στην αθώα και ασπρόμαυρη κινηματογραφική πραγματικότητα της δεκαετίας του ΄60».

«Τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει ένα μικρό πολιτιστικό κέντρο για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις μέσα στο κτήμα του στο Κορωπί, ενώ αφιέρωνε χρόνο και στη διδασκαλία νέων ηθοποιών», καταλήγει το ΥΠΠΟ.

Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Φ.Γεωργίτση

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Φαίδωνα Γεωργίτση, "ενός από τους πιο γοητευτικούς και δημοφιλείς ηθοποιούς που έλαμψε στο καλλιτεχνικό στερέωμα για πολλές δεκαετίες και διακρίθηκε τόσο στον Κινηματογράφο όσο και στο θέατρο και την τηλεόραση", όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε πέντε παραγωγές, από το 1975 έως το 1978. Πρόκειται για τις "Δεσποινίς Τζούλια /Η πιο δυνατή", του Αύγουστου Στρίντμπεργκ - σκηνοθεσία Εύης Γαβριηλίδης (1975), Δύο απιστίες: "Ασήμαντος πόνος" / "Επίδειξη μόδας", του Χάρολντ Πίντερ - σκηνοθεσία Μίνως Βολανάκης (1976), "Μήδεια" του Ευριπίδη - σκηνοθεσία: Μίνως Βολανάκης (1976), "Ιούλιος Καίσαρ", του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ - σκηνοθεσία Σπύρος Α. Ευαγγελάτος (1978) και "Έντα Γκάμπλερ", του Χένρικ Ίψεν - σκηνοθεσία Εύης Γαβριηλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL