Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΥΠΠΟ: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος 10.119 ακινήτων

Eurokinissi

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, ήδη έχει διαβιβαστεί στον υπουργείο Οικονομικών ο σχετικός κατάλογος ακινήτων που υπάγονται στις εξαιρέσεις

Την ολοκλήρωση του ελέγχου των 10.119 ακινήτων που αναφέρονται στην υπ' αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 Απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι έχει διαβιβαστεί στον υπουργό Οικονομικών ο σχετικός κατάλογος των υπαγόμενων στις εξαιρέσεις του άρ. 196 του Ν. 4389/2016», .

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε επί των υποβληθέντων από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας περιγραφικών και γεωχωρικών στοιχείων των παραπάνω, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΥΠΠΟΑ.

«H διενέργεια του ελέγχου υλοποιήθηκε υπεύθυνα και συστηματικά σε ελάχιστο χρόνο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, εξάγοντας πλήρη στοιχεία για την ταυτοποίηση υπαγόμενων ακινήτων σε καθεστώς εξαίρεσης από τη μεταβίβαση της κυριότητας, της νομής και της διαχείρισης».

Τέλος, το υπουργείο Πολιτισμού σημειώνει ότι «η πολιτιστική κληρονομιά, ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό άρρηκτα συνδεδεμένο με τους θεμελιώδεις δημόσιους σκοπούς του κράτους, καθώς και οι υποδομές της, ως αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες και τελούν εκτός πάσης συναλλαγής».

Δείτε όλα τα σχόλια