Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Κ. Παπανάτσιου: Δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Παπανάτσιου: Δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης πολιτιστικής κληρονομιάς

«Δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης στην ΕΤΑΔ ακινήτων του Δημοσίου, όπως οι αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, αιγιαλός, παραλίες, δασικές εκτάσεις και περιοχές Natura» υπογράμμισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Η Κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι «είναι προφανές πως βάσει της κοινής λογικής, αλλά και της σχετικής νομοθεσίας, όλα αυτά είναι ειδικές κατηγορίες, εκτός συναλλαγής, όπως ακριβώς αναφέρεται στον νόμο, και εξαιρούνται και εκ των πραγμάτων δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης».

Η Κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στο ζήτημα με αφορμή τροπολογία των βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ. Γιάννη Κουτσούκου και Βασίλη Κεγκέρογλου για ακύρωση της μεταβίβασης στην ΕΤΑΔ 10.119 ακινήτων του Δημοσίου. Η Κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι «το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ, και σε αυτό δεν χωρούν καθόλου παρερμηνείες» και πρόσθεσε ότι «η υπουργική απόφαση δεν σημαίνει αυτομάτως τη μεταφορά των ακινήτων, θα γίνει ο έλεγχος».

Η Κ. Παπανάτσιου υπενθύμισε ότι «οι μόνες μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων και ακινήτων τέτοιου είδους που έχουν γίνει είναι εκείνες που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση», επικαλούμενη το παράδειγμα των ακινήτων της Πλάκας και του κτηρίου όπου στεγάζεται το υπουργείο Πολιτισμού τα οποία είχαν μεταβιβαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Η Κ. Παπανάτσιου σχολίασε δηκτικά ότι «χαίρομαι πάρα πολύ που η αντιπολίτευση έχει πλέον την κοινή γραμμή για εμάς ότι δεν θα μεταβιβάσουμε τέτοιου είδους ακίνητα».

"Εμπόδιο για τη Ν.Δ. η μη περικοπή συντάξεων - αφορολόγητου"

Η Κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συντάξεων και του αφορολόγητου κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι «μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο πρόεδρός σας στη ΔΕΘ και δεδομένου ότι η εφαρμογή του προγράμματός σας θα είναι προς όφελος της οικονομικής ελίτ, σας είναι εμπόδιο το να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω το θέμα των συντάξεων και το αφορολόγητο». Η Κ. Παπανάτσιου παρατήρησε ότι «αν δούμε το πρόγραμμα που φέρατε στη ΔΕΘ, πραγματικά σας χρειάζεται ο χώρος για να μην περικοπούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL