Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
"Δε θα προχωρήσουμε σε πράξεις που θα θίξουν τον βασικό πυρήνα των δικαιωμάτων των δικαιούχων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δε θα προχωρήσουμε σε πράξεις που θα θίξουν τον βασικό πυρήνα των δικαιωμάτων των δικαιούχων"

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σε σχέση με την παράταση προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων που προβλέπονται στο άρθρο 18 παρ. 4α ν. 2121/1993 (για την ιδιωτική αναπαραγωγή έργων που προστατεύονται με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή/και συγγενικό δικαίωμα) το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρινίζει ότι η παράταση δόθηκε προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες διαλόγου από τα εμπλεκόμενα μέρη σε σχέση με τη διόρθωση τής εν λόγω διάταξης, την οποία έχουν αιτηθεί πολλές πλευρές.

«Η ανακοίνωση (βάσει της οποίας δόθηκε η παράταση) δεν οδηγεί σε "τροποποίηση" νόμου ή απεμπόληση δικαιωμάτων από την πλευρά των δικαιούχων δεδομένου ότι -όπως όλοι γνωρίζουν- ανακοίνωση δεν μπορεί να τροποποιήσει νόμο. Συνιστά ενέργεια διευκολυντικού και λογιστικού χαρακτήρα που αφήνει ανέπαφη την ουσιαστική εφαρμογή του νόμου» αναφέρει το ΥΠΠΟΑ και υπογραμμίζει ότι δεν έχει αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι σε κανένα μέρος.

«Λειτουργεί με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να προβεί σε πράξεις που θα θίξουν τον βασικό πυρήνα των δικαιωμάτων των δικαιούχων ή θα παραβιάζουν το ενωσιακό δίκαιο» τονίζει το υπουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL