Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
"Η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό"

Τη διακοπή της  συζήτησης  μέχρι τη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτη, προκειμένου να εισαχθεί στο Συμβούλιο το θέμα της κήρυξης η μη του αρχαιολογικού χώρου του Ελληνικού μαζί με το θέμα της έγκρισης ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων,  αποφάσισε πλειοψηφικά το ΚΑΣ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του.

Την αναβολή της συζήτησης εισηγήθηκε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου και προεδρεύουσα του ΚΑΣ Μαρία Αδρεαδάκη Βλαζάκη μετά το νομικό ζήτημα που τέθηκε στην προηγούμενη μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΑΣ, της 5ης  Σεπτεμβρίου, που επίσης διεκόπη, για το αν το Συμβούλιο μπορεί να εξετάσει τις υπό κρίση μελέτες χωρικής ρύθμισης χωρίς να έχει προηγηθεί η κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου της περιοχής που προτείνει η αρμόδια Εφορεία. Κατά την ψηφοφορία έντεκα μέλη του ΚΑΣ πλειοψήφισαν υπέρ της εισήγησης της γενικής γραμματέως για διακοπή και εξι μειοψήφισαν.

Μετά την νέα αναβολή στο ΚΑΣ, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις.

Αυτό όμως δεν σημαίνει, προσθέτουν, ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL