Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Φίλια πυρά για τις αλλαγές στο ΤΑΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φίλια πυρά για τις αλλαγές στο ΤΑΠ

Βολές κατά της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου με αφορμή την απομάκρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8.

"Μόλις έμαθα την ιστορία αυτή του ξηλώματος, τα έχασα απολύτως. Γιατί το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων φτιάχτηκε από τον κ. Ξυδάκη με τελείως διακομματικά κριτήρια, χωρίς κανενός είδους προώθηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ εκεί. Έκανε εξαιρετική δουλειά υπό την κ. Λούβη ένα εξαιρετικής σύνθεσης Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο στα δύο χρόνια που έμεινε εκεί έκανε ό,τι μπορούσε για να αναζωογονήσει το ταμείο, το οποίο το παραλάβαμε σε μία κατάσταση η οποία είναι στα όρια της μη περιγραφής. Είχε ένα στοιχείο παραλογισμού η ανακοίνωση κατά την κρίση μου. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει θέμα αλλαγής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, άρα δεν μπορώ να καταλάβω πώς η ίδια η κ. Κονιόρδου, κατά αποκλειστική της ευθύνη, προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία".

Η κ. Λούβη είχε αντιδράσει στην αντικατάστασή της δηλώνοντας μεταξύ άλλων: “Οι μάσκες έχουν πλέον πέσει. Η εξήγηση για την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠ πρέπει να αναζητηθεί μέσα από τις απερίφραστες δηλώσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των αρχαιοφυλάκων ΠΕΥΦΑ, που έχει μπλοκάρει τον οργανισμό του ΤΑΠ για έναν και μόνο λόγο, για τις υπερωρίες των αρχαιοφυλάκων”.

Το ΥΠΠΟ απαντώντας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “Σε ό,τι αφορά τον νέο οργανισμό του ΤΑΠ, το κείμενο εργασίας που δόθηκε στο ΥΠΠΟΑ από την κ. Λούβη έχει σοβαρές αδυναμίες, εκφράζει ένα πνεύμα που αλλοιώνει τον χαρακτήρα του ΤΑΠ, όπως το οραματίζεται το εποπτεύον υπουργείο Πολιτισμού. Επιχειρεί να υποκαταστήσει την αρμοδιότητα άσκησης πολιτικής στον σύγχρονο πολιτισμό από το ΥΠΠΟΑ και τις διευθύνσεις του”.

“Πολλά εκ των οποίων ισχυρίζεται η πρώην πρόεδρος του ΤΑΠ θεωρούμε πως μας προσβάλλουν, μας συκοφαντούν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» σημειώνεται σε ανακοίνωση των αρχαιοφυλάκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL