Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Λ.Κονιόρδου: Εντός του μήνα οι ανάδοχοι για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ.Κονιόρδου: Εντός του μήνα οι ανάδοχοι για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους

Εντός του μήνα αναμένεται να αναδειχθούν οι ανάδοχοι για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους, ανακοίνωσε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη.

Οι διαγωνισμοί που ολοκληρώνονται από χορηγούς αφορούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υποστηρίζει το σύστημα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ).

«Οι διαγωνισμοί είναι στο καταληκτήριο στάδιο και οι ανάδοχοι που θα αναδειχθούν μέσα στο μήνα θα ανακοινωθούν από τους δύο χορηγούς ταυτόχρονα», υπογράμμισε η Λ.Κονιόρδου επισημαίνοντας ότι χρειάζεται «εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ως ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ελέγχει όλο το πακέτο» γιατί «δεν φτάνει να έχουμε ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά και την υποδομή να το στηρίξει».

Ο Ν.Ξυδάκης υπογράμμισε ότι στο ΤΑΠ «δυστυχώς συντηρείται επί δεκαετίες σε μία κατάσταση και νοοτροπία της δεκαετίας του 1970 όταν ιδρύθηκε. Είναι ένα πτώμα που συντηρείται για να το απομυζούν κάποιοι επιτήδειοι».

Μάλιστα κατήγγειλε ότι πέρυσι όταν αυξήθηκαν τα έσοδα από τα 55 εκ. του 2015 στα 85 εκ. ευρώ υπήρξε «υπερακοντισμός 27% στα ελεύθερα εισιτήρια. Αυτό σημαίνει πρώτον ότι υπάρχει μία μηχανή που παράγει δωρεάν επισκέπτες, γκρουπ ολόκληρα μπαίνουν δωρεάν και δεύτερον δεν υπάρχει κανένας έλεγχος».

«Κάποιοι καταληστεύουν συστηματικά τους μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους», τόνισε.

«Είναι γνωστή η παθογένεια στα «μη εισιτήρια» και είναι χρόνια», συμφώνησε η υπουργός Πολιτισμού και πρόσθεσε: «υπάρχει μεγάλο ποσοστό που μπαίνει χωρίς να πληρώνει. Κάποια από αυτά είναι συμφωνημένα και επανεξετάζουμε γιατί πιστεύουμε ότι έχει γίνει υπερβολική χρήση».

Ανέφερε ακόμη ότι ο νέος οργανισμός του ΤΑΠ που είχε παρουσιαστεί το 2016 «είναι σε γνώση μας, εντοπίσαμε θέματα και είμαστε σε φάση επεξεργασία του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL