Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Δημόσιες επενδύσεις για τον πολιτισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημόσιες επενδύσεις για τον πολιτισμό

Οικονομική ανάσα για δύο πολύ σημαντικούς πολιτιστικούς κόμβους στην περιοχή της Μεσσηνίας αλλά και στήριξη της τοπικής οικονομίας δίνει η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση να ενταχθούν στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων οι εργασίες για την προστασία και ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Αρχαίας Μεσσήνης και η διοργάνωση του φετινού 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Το μεγάλο μέρος, όπως είναι φυσικό, πηγαίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, περίπου 500.000 ευρώ, ενώ το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει να λαμβάνει περί τις 200.000 ευρώ. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το γεγονός ότι με αυτή την απόφαση στηρίζεται ταυτοχρόνως η πολιτιστική κληρονομιά και ο σύγχρονος πολιτισμός, ειδικά στην κρίσημη σημερινή περίοδο. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι και ένα άλλο υπουργείο, εκτός του πολιτισμού, κατανοεί όχι μόνο την ανάγκη ενίσχυσης του πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας αλλά τον κοβμικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο πολιτισμός στο πεδίο της ανάπτυξης.

Σ' αυτό το μήκος κύματος, ο κ. Χαρίτσης αναδεικνύει την εξίσου σημαντική διάσταση της οικονομικής ενίσχυσης των δύο αυτών πολιτιστικών κόμβων, την κατ' επέκταση στήριξη της τοπικής οικονομίας. "Στηρίζουμε και χρηματοδοτούμε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν το πολιτιστικό τους κεφάλαιο" δηλώνει, επισημαίνοντας ότι "η ήπια και προσεκτική αξιοποίηση της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει η χώρα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και να δώσει μεγάλη ώθηση στις τοπικές οικονομίες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL