Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φ. Δεληβοριάς: Στόχος μας οι δημιουργοί να χρηματοδοτούνται από τα ίδια τους τα έργα (Ηχητικό)

Ο Φ. Δεληβοριάς εξήγησε ότι στόχος τους δεν είναι να εισπράττονται απλώς τα πνευματικά δικαιώματα αλλά στο μέλλον να στηρίζονται οι νέες ελληνικές παραγωγές

Για τους στόχους της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) μίλησε Στο Κόκκινο ο γνωστός τραγουδοποιός και πρόεδρος του ΔΣ του φορέα, Φοίβος Δεληβοριάς, καθώς η ΕΔΕΜ πλέον λειτουργεί και υπάρχει μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών πολλών και διαφορετικών ειδών μουσικής.

Ο κ.  Δεληβοριάς εξήγησε στον Νίκο Ξυδάκη ότι στόχος τους δεν είναι να εισπράττονται απλώς τα πνευματικά δικαιώματα αλλά στο μέλλον να στηρίζονται οι νέες ελληνικές παραγωγές, όπως επισήμανε, από τη μια έχουμε την κατάρρευση της δισκογραφίας και από την άλλη την μεγάλη επέλαση του ψηφιακού και οι νέοι δημιουργοί πρέπει να μάθουν και πως να εισπράττουν τα πνευματικά δικαιώματα τους μέσα από το ψηφιακό και «η ΕΔΕΜ θέλει πολύ να τους βοηθήσει σε αυτό αλλά να κάνουν και τις παραγωγές τους από το καλύτερο έσοδο τα ίδια τους τα έργα».

Αυτή είναι η οραματική πλευρά της ΕΔΕΜ τόνισε ο κ. Δεληβοριάς και ελπίζουν αυτό να το καταφέρουν και με τη βοήθεια της καθηγήτριας Οικονομικών του ΕΚΠΑ και πρώην υπουργού, Λούκας Κατσέλη η οποία είναι τιμόνι του φορέα ως διευθύνουσα σύμβουλος και έχει ιστορία, αίσθημα δικαίου και όραμα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν εδώ και χρόνια και τα θεσμικά ζητήματα στον χώρο και σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στα άλλα κράτη εδώ υπάρχουν δύο οργανισμοί για την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων, γι’ αυτό και στην ΕΔΕΜ ποντάρουν στην ενοποίηση και αυτή τη στιγμή «υπάρχουν βηματισμοί για μια ενοποίηση» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής.

O κ. Δεληβοριάς μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ενοποίηση των οργανισμών που εισπράττουν δικαιώματα θα βοηθήσει και την αγορά, που αυτή τη στιγμή είναι πελαγωμένη και υποφέρει μετά και την υγειονομική κρίση και το πολύμηνο κλείσιμο καταστημάτων, μαγαζιών εστίασης, διασκέδασης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις