Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Επιλογές "αρίστων": Στη θέση του Κωνσταντίνου Τσουκαλά... ο Νίκος Κούκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές "αρίστων": Στη θέση του Κωνσταντίνου Τσουκαλά... ο Νίκος Κούκης

Ο κ. Κούκης με την υπουργό Πολιτισμού

Της αριστείας το ανάγνωσμα, για άλλη μια φορά οι επιλογές των "Αρίστων" τους εκθέτουν. Μετά τους διοικητές στα Νοσοκομεία και τους ακροδεξιούς που αναλάμβάνουν θέσεις σε δομές προσφύγων σειρά είχε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού όπου ο πανεπιστημιακός καθηγητής, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς αντικαταστάθηκε από τον φιλόλογο Νίκο Κούκη.

Ο φιλόλογος στα «Εκπαιδευτήρια Δούκα» Ν.Κούκης αναλαμβάνει ως πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, σε μια συνέχεια της «πολιτικής των αρίστων» της κυβέρνησης, μετά από πρόταση της υπουργού Πολιτισμού, Λ.Μενδώνη, αντικαθιστώντας τον γνωστό διανοούμενο, συγγραφέα και πανεπιστημιακό καθηγητή, Κωνσταντίνο Τσουκαλά.

Όπως αναφέρεται στο -όχι και τόσο... πλούσιο- βιογραφικό του νέου προέδρου του ΕΙΠ, ο κ. Κούκης, υπηρέτησε επί τρία χρόνια ως άμισθο μέλος του ΔΣ (ταμίας) του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και επί δύο χρόνια του ΔΣ (ταμίας) του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (2014-2016, επί προεδρίας Χρ. Γιαλλουρίδη, όταν το ΕΙΠ εμφάνισε τεράστιο έλλειμμα). Επίσης ήταν φιλόλογος στα «Εκπαιδευτήρια Δούκα».

Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι το μεταπτυχιακό του κ. Κούκη στην «Εκπαιδευτική Ηγεσία» από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναγνωρίστηκε από το ΔΟΑΤΑΠ μόλις στις 10 Μαΐου.

Όπως τόνισε χθες ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, πριν την ψηφοφορία, κατά την οποία, με τις θετικές ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛΛ, ο κ. Κούκης πέτυχε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για το διορισμό του, «η πρόταση της κας Μενδώνη αποτελεί απόδειξη της θεώρησης που έχει η ΝΔ για την αριστεία και το επιτελικό κράτος: στην πραγματικότητα, στοχεύουν στην πλήρη και αδίστακτη κομματικοποίηση του κράτους, χωρίς να αφήνουν απέξω ακόμη και τον ευαίσθητο τομέα που συζητάμε σήμερα. Και δεν διστάζουν, για να πετύχουν το στόχο τους, να υποχρεώνουν την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων να συμμετέχει -το θέτω λεπτά- σε μια παρόμοιου επιπέδου συζήτηση».

Το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και εποπτεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού. Ο πρόεδρός του ορίζεται με απόφαση του/της εκάστοτε υπουργού Πολιτισμού.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL