Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Πάνος Σκουρολιάκος: Αναστέλλουν την πολιτιστική μας ζωή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνος Σκουρολιάκος: Αναστέλλουν την πολιτιστική μας ζωή

Έχει, άραγε, συνειδητοποιήσει κανείς στο Μαξίμου ότι η πνευματική ζημιά που προκύπτει από την αναστολή της πολιτιστικής – δημιουργικής ζωής είναι τεράστια για την χώρα; Ή μήπως νομίζουν ότι μπορούν να την πασαλείψουν όπως όπως με μουσικά φορτηγά; Τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, για την «αναστολή» της πολιτιστικής μας ζωής.

"Σοκ προκάλεσαν στον κόσμο του πολιτισμού οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού για την ματαίωση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων το προσεχές καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή που οι κινηματογράφοι θα μπορούν να λειτουργήσουν με 60% πληρότητα, κάτι αντίστοιχο δεν θα είναι δυνατόν για τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών χώρων όπως το Ηρώδειο και η Επίδαυρος.

Στην καθημερινότητα των καλλιτεχνών και όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους χώρους αυτό σημαίνει τουλάχιστον έξι μήνες ανεργία. Όσο για τους επιχειρηματίες, οδηγούνται στην καταστροφή.

Έχει, άραγε, συνειδητοποιήσει κανείς στο Μαξίμου ότι η πνευματική ζημιά που προκύπτει από την αναστολή της πολιτιστικής – δημιουργικής ζωής είναι τεράστια για την χώρα; Ή μήπως νομίζουν ότι μπορούν να την πασαλείψουν όπως όπως με μουσικά φορτηγά;"

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL