Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C15.3°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
9.0°C13.8°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
7.9°C14.1°C
0 BF 87%
Κ.Στρατής: Ο Πολιτισμός σε καραντίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Στρατής: Ο Πολιτισμός σε καραντίνα

«Ο πολιτιστικός και δημιουργικός τομέας υπήρξε από τους πρώτους που η λειτουργία τους ανεστάλη και πιθανότατα θα είναι από τους τελευταίους που θα επαναλειτουργήσουν. Μάλιστα, ενδεχομένως αυτό θα γίνει με τέτοιους περιορισμούς ως προς τη συνάθροιση κοινού που μπορεί να μην είναι βιώσιμη η λειτουργία του», τονίζει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «οι άνθρωποι του Πολιτισμού, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, εκπέμπουν SOS. Όχι μόνο οι επώνυμοι, αν και ακόμα και αυτοί δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν. Κυρίως, όμως, οι χιλιάδες λιγότερο γνωστοί και ανώνυμοι. Όλοι αυτοί που έχουν μείνει χωρίς κανένα εισόδημα τώρα και δεν ξέρουν πότε θα έχουν ξανά».

«Έτσι ζούμε ένα κοινωνικό "παράδοξο". Ο Πολιτισμός μέσα στην κρίση του κορωνοϊού παίζει σημαντικό ρόλο για την κοινωνική συνοχή και την ανόρθωση του ηθικού της κοινωνίας. Αποτελεί καταφύγιο κατά τον εγκλεισμό μας στο σπίτι. Φέρνει κοντά τις ψυχές των ανθρώπων παρά τη φυσική απόσταση. Μας δίνει προοπτική και ελπίδα για την επόμενη μέρα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τίθεται έντονα ένα επείγον ζήτημα επιβίωσης για τους ανθρώπους του» επισημαίνει ο Κ.Στρατής.

Τέλος ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού υπογραμμίζει ότι «ο τρόπος που θα ανταποκριθούμε στην κρίση αποτελεί μέτρο των ηθικών μας προτύπων. Έχουμε την ευθύνη ως κοινωνία και ως πολιτεία να κάνουμε ο,τιδήποτε χρειαστεί για την στήριξη του πολιτισμού και των ανθρώπων του μέσα στη δύσκολη αυτή περίοδο. Οφείλουμε να τους ανταποδώσουμε την πνευματική και ψυχική στήριξη που μας προσφέρουν».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL