Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π.Σκουρολιάκος: Το «όχι» της κας Μενδώνη στην Εθνική Πολιτική για το Βιβλίο

Eurokinissi

«Με τη δικαιολογία ότι δεν είχε ζητηθεί η συνδρομή της αρμόδιας διεύθυνσης, παρ’ όλο που το ν/σ για την δημιουργία του νέου φορέα Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού κατατέθηκε το Μάρτιο σε δημόσια διαβούλευση, η κα Μενδώνη προσπάθησε ν’ αποδομήσει τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το βιβλίο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ»

«Απαντώντας, τη Δευτέρα το απόγευμα, στην επίκαιρη ερώτηση για την Εθνική Πολιτική για το Βιβλίο που κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Βασιλικός, η υπουργός Πολιτισμού απάντησε μ’ ένα τρανταχτό "όχι" σε όλα» σχολιάζει ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «ο κ. Βασιλικός ζήτησε από την κα Μενδώνη να παρουσιάσει τις προθέσεις της σχετικά με την ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής βιβλίου και την εφαρμογή της ενιαίας πολιτικής για το βιβλίο. Της ζήτησε επίσης να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να φέρει προς ψήφιση στην Εθνική αντιπροσωπεία το νομοσχέδιο που ήταν σε διαβούλευση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;»

«Με τη δικαιολογία ότι δεν είχε ζητηθεί η συνδρομή της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου, παρ’ όλο που το νομοσχέδιο για την δημιουργία του νέου φορέα Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού κατατέθηκε το Μάρτιο σε δημόσια διαβούλευση, η κα Μενδώνη προσπάθησε ν’ αποδομήσει τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το βιβλίο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο Π.Σκουρολιάκος.

Παράλληλα, ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «έστειλε μάλιστα την Εθνική Πολιτική για το Βιβλίο στις καλένδες συνδέοντάς την με τις βιβλιοθήκες και άρα με το υπουργείο Παιδείας και τους Δήμους. Πάντως στα σχέδιά της είναι και η "ανάπτυξη μικτών σχημάτων χρηματοδότησης και προγράμματος" με τον ιδιωτικό τομέα! Μας ενημέρωσε δε ότι στις προτεραιότητές της συμπεριλαμβάνονται τα πνευματικά δικαιώματα -όπως και στη μουσική όπου ο ορισμός σχετικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ξεσήκωσε την αντίδραση σύσσωμου του καλλιτεχνικού κόσμου- ενώ για άλλα σημαντικά θέματα όπως την υπεράσπιση της Ενιαίας Τιμής Βιβλίου δεν ακούσαμε λέξη».

Τέλος, ο Πάνος Σκουρολιάκος σημειώνει ότι «με εύσχημο τρόπο, η κα υπουργός δεν "αποποιήθηκε της δυνατότητας ίδρυσης ενός νέου φορέα για το βιβλίο". Πόσο πιο "όχι" μπορεί να είναι ένα "όχι"; Ειδικά όταν συνοδεύεται από την χωρίς περιστροφές αποδοχή του βίαιου κλεισίματος του ΕΚΕΒΙ, στην οποία σύμφωνα με την κα υπουργό το οδήγησαν "οι παθογένειές του"».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις