Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Πάνος Σκουρολιάκος / Πάνος Σκουρολιάκος: "Κατακριτέα" η ενέργεια της υπ. Πολιτισμού για προληπτική λογοκρισία στους εργαζόμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνος Σκουρολιάκος / Πάνος Σκουρολιάκος: "Κατακριτέα" η ενέργεια της υπ. Πολιτισμού για προληπτική λογοκρισία στους εργαζόμενους

«Ο πολιτισμός ενδιαφέρει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον βαθμό που συνδέεται με την οικονομία. Αν δεν συνδέεται με την οικονομία, αν δεν προσαρμόζεται και δεν φέρνει λεφτά, δεν υπάρχει ο πολιτισμός. Μιλάνε για αυτοχρηματοδοτούμενο πολιτισμό, που δεν υπάρχει πουθενά στη Δύση, και είναι ένα πολύ καλό άλλοθι για όσους δεν εκτιμούν τόσο πολύ τον πολιτισμό και δεν επιθυμούν να τον στηρίξουν». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος.

Αναφερόμενος στο υπουργείο Πολιτισμού και την προσπάθεια της Λίνας Μενδώνη να λογοκρίνεται οτιδήποτε δημοσιοποιείται από όποιον σχετίζεται ή εργάζεται στο ΥΠΠΟΑ και να παίρνει έγκριση, ο κ. Σκουρολιάκος υπογράμμισε πως το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Αυγή”, χαρακτηρίζοντας «κατακριτέα» την ενέργεια της υπουργού για προληπτική λογοκρισία, όπως χαρακτηρίζει την απόφαση και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ο κ. Σκουρολιάκος αναφέρθηκε επίσης σε επεισόδιο στη Βουλή όπου βουλευτές της Ν.Δ. υποστήριξαν «πήραμε 40%, καθίστε κάτω και μη μιλάτε» , σημειώνοντας πως θεωρούν παγιωμένο και δικό τους αυτό το ποσοστό, «το ποσοστό των συμπολιτών μας που τους ψήφισε, και το κραδαίνουν σαν κάτι δικό τους. Δεν έχουν καταλάβει, δεν ξέρουν ότι οι διαθέσεις του κόσμου αλλάζουν, ο κόσμος σκέφτεται», κατέληξε ο βουλευτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL