Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Πτήση Σαγκάη - Αθήνα "κλείνει" η Ελ. Κουντουρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πτήση Σαγκάη - Αθήνα "κλείνει" η Ελ. Κουντουρά

Η Έλενα Κουντουρά σε εκδήλωση στο μόνιμο περίπτερο της Ελλάδας στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης

Με συνεχείς ρυθμούς συνεχίζεται ο εμπλουτισμός του δικτύου διεθνών δρομολογίων από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Μετά το Πεκίνο, σειρά έχει η Σαγκάη να συνδεθεί αεροπορικώς με την Αθήνα. Ήδη η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συμφώνησε στη Σαγκάη την έναρξη της νέας γραμμής φέτος. Την ίδια ώρα, η Air France ανακοίνωνε ότι συνδέει σε έξι μήνες από σήμερα Παρίσι και Ηράκλειο Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανοίγματος της κινεζικής αγοράς και με στόχο την άμεση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα, η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στη Σαγκάη με τον Χονγκ Λιάνγκ Τσάο, πρόεδρο της Juneyao Air, του μεγαλύτερου κινεζικού ιδιωτικού αερομεταφορέα. Η υπουργός διαπραγματεύτηκε τη δρομολόγηση της νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάη - Αθήνα. Αναφέρθηκε στο πετυχημένο παράδειγμα της πτήσης Πεκίνο - Αθήνα που ξεκίνησε το 2017 και έχει συνδράμει ουσιαστικά στην μεγέθυνση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα κατά 70% και στις νέες παροχές διευκόλυνσης των Κινέζων ταξιδιωτών του Ελ. Βενιζέλος.

Η διοίκηση της Juneyao Air δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την επιτάχυνση των διαδικασιών δρομολόγησης της νέας αεροπορικής σύνδεσης εντός του 2019. Το εγχείρημα έχει δεσμευτεί να στηρίξει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Σαγκάης, καθώς και το σύνολο των κινεζικών ταξιδιωτικών και εμπορικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ανατολική Κίνα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Συμβουλίου Εμπορίου και Juneyao Air για την υποστήριξη των εμπορευματικών μεταφορών ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων προς την αγορά της Σαγκάης.

Στο μεταξύ, το Ηράκλειο της Κρήτης θα είναι ένας από τους νέους προορισμούς της Air France την ερχόμενη θερινή περίοδο, Ιούλιο και Αύγουστο, με απευθείας πτήσεις από και προς το Παρίσι. Οι πτήσεις ξεκινούν από τις 17 Ιουλίου 2019 και η σύνδεση του αεροδρομίου Σαρλ Ντε Γκολ με την Κρήτη θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα.

Όπως επισημαίνει η Air France, "το Ηράκλειο είναι το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσουν οι επισκέπτες την εξερεύνηση της Κρήτης. Αντίστοιχα, οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τη γαλλική πρωτεύουσα με τις απευθείας πτήσεις και να ανακαλύψουν τις ρομαντικές γωνιές, τη γαστρονομία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό που προσφέρει η πόλη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL