Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Η Ν.Δ. καταστροφολογεί πάλι εις βάρος της ΔΕΗ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. καταστροφολογεί πάλι εις βάρος της ΔΕΗ

Στη γνωστή, πλέον, καταστροφολογία εις βάρος της ΔΕΗ επιδόθηκαν και πάλι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να συντηρήσουν την επιθετική πρακτική που έχει ξεκινήσει η αντιπολίτευση από τον Σεπτέμβριο, με προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.

Σε συνάντηση που είχαν προχθές ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κ. Χατζηδάκης, ο αρμόδιος τομέαρχης Κ. Σκρέκας και η σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. Α. Σδούκου με τον πρόεδρο του υπερταμείου Γ. Διαμαντόπουλο και τη διευθύνουσα σύμβουλο Ρ. Αικατερινάρη ζήτησαν επίσημη ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΗ, τις “ανακρίβειες” -όπως τις χαρακτήρισαν- που προέκυψαν στους ισολογισμούς και τη σκοπιμότητα εξαγοράς της εταιρείας στην ΠΓΔΜ, EDS, εκφράζοντας τον εντονότατο προβληματισμό τους. Σύμφωνα δε με ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. κατέστησε σαφές στη διοίκηση του υπερταμείου ότι “είναι επιτακτική ανάγκη να αναστραφεί άμεσα η εξαιρετικά αρνητική πορεία της ΔΕΗ” επιρρίπτοντας ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση και στη διοίκηση της επιχείρησης.

Όψιμες αιτιάσεις

Υπενθυμίζεται ότι ΥΠΕΝ και ΔΕΗ έχουν επισημάνει σε σχέση με τις όψιμες αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την εξαγορά της EDS ότι πρόκειται για στρατηγική απόφαση στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την επέκτασή της ΔΕΗ στις ενεργειακές αγορές των Βαλκανίων και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί βάσει των κανόνων της εταιρικής διακυβέρνησης.

Για τα οικονομικά στοιχεία έχει επισημανθεί από τη ΔΕΗ ότι πρόκειται για πολεμική και διαστρέβλωση στη βάση άστοχων, δήθεν, οικονομικών αναλύσεων, δεδομένου ότι είχαν ενημερωθεί με ενάργεια και πληρότητα επενδυτές και αρμόδιοι φορείς -και οι τράπεζες που ενέκριναν αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 1,3 δισ.

Συγγνώμη από τη FYROM

Εξάλλου "συγγνώμη" ζήτησε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Ζ. Ζάεφ και τον αντιπρόεδρο K. Ανγκιούσεφ, ιδρυτή της EDS, τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας (Alfa TV) για ψευδείς - εσφαλμένες πληροφορίες που δημοσιοποίησε, καθώς διαστρεβλώθηκαν και ερμηνεύτηκαν σε ένα εντελώς ανακριβές πλαίσιο δηλώσεις του πρωθυπουργού, οδηγώντας σε παραπληροφόρηση του κοινού και πλήττοντας τον ίδιο και τον αντιπρόεδρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL