Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Τεχνική συμφωνία μέχρι το Σάββατο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τεχνική συμφωνία μέχρι το Σάββατο

Μέχρι το επόμενο Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA), σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. «Πάμε πολύ καλά», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αύριο Παρασκευή θα συζητηθούν 3-4 θέματα που μένουν σε εκκρεμότητα μεταξύ των οποίων είναι ο ΕΝΦΙΑ αλλά και κάποιες ελάχιστες αποκλίσεις στο δημοσιονομικό», διευκρινίζοντας πως οι αποκλίσεις αφορούν το ύψος της υπέρβασης του στόχου

Από εκεί και πέρα, οι δυο πλευρές θα αποσυρθούν και έως αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου θα δοθεί στην ελληνική πλευρά το προσχέδιο της συμφωνίας, ούτως ώστε να γίνουν οι τελικές παρατηρήσεις. «Σε κάθε περίπτωση το Σάββατο θα συζητήσουμε όποια θέματα μείνουν εκκρεμή», τόνισε η ίδια πηγή.

Ενδεχόμενο παράτασης νόμου Κατσέλη

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις στα χρηματοπιστωτικά θέματα σημείωσε ότι υπάρχουν λιγότερες αποκλίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και περισσότερές για το Νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι μεταξύ των θεμάτων για το Νόμο Κατσέλη είναι και η παράτασή του πέραν του 2018, το τραπεζικό απόρρητο και το πώς και πότε θα εφαρμοστεί και λοιπά άλλα θέματα. Πάντως έτερος αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η παράταση στο Νόμο Κατσέλη θα δοθεί. Ακόμη, κυβερνητικός αξιωαμτούχος διευκρίνισε πως δεν τέθηκε από τους θεσμούς στη συνάντηση ζήτημα αλλαγής του πλαισίου πώλησης κόκκινων δανείων σε funds.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL