Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
«Οι επιτυχίες μας επιβεβαιώνονται από τα πιο επίσημα ευρωπαϊκά χείλη»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Οι επιτυχίες μας επιβεβαιώνονται από τα πιο επίσημα ευρωπαϊκά χείλη»

Την επιβεβαίωση «από τα πιο επίσημα χείλη, του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, των επιτυχιών της Ελλάδας, της διπλής πανευρωπαϊκής πρωτιάς στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Σχεδίου Γιούνκερ», επισημαίνει μέσω twitter o αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος εξήρε τις υψηλές επιδόσεις της χώρας μας στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας!» σημειώνει ο Αλ.Χαρίτσης.

https://twitter.com/alexischaritsis/status/989511289922781184?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 2,47 δισ. ευρώ και αναμένεται να κινητοποιήσει 9,2 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ΕΕ στην αξιοποίηση πόρων από το ΕΤΣΕ, ενώ ακολουθούν η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον , Αλέξη Τσίπρα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το επενδυτικό πρόγραμμα - το οποίο φέρει και το όνομά μου - και το οποίο βρίσκει τόσο μεγάλη υποστήριξη στην Ελλάδα».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι η χώρα μας «μπόρεσε να επωφεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε δε, ότι «αυτό αποδεικνύει, πως όταν η Ελλάδα αναλαμβάνει δεσμεύσεις, όντως δεσμεύεται, τηρεί τις υποσχέσεις της. Η Ελλάδα σήμερα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων» κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL