Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Κινητοποιήθηκαν 35 δισ. ευρώ έως το 2020 για την απασχόληση και ανάπτυξη στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινητοποιήθηκαν 35 δισ. ευρώ έως το 2020 για την απασχόληση και ανάπτυξη στην Ελλάδα

Τη στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθειά της για οικονομική σταθερότητα, εξέφρασε η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για θέματα απασχόλησης Μάριον Τίσεν, απαντώντας στην ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την εφαρμογή όσων προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας για τα Κοινωνικά Δικαιώματα.

«Ειδικά», όπως σημειώνει η επίτροπος, «σε χώρες του νότου, όπως η Ελλάδα, όπου σύμφωνα και με τελευταίες έρευνες σημειώνονται αρνητικά ρεκόρ με βάση τη λίστα της ΕΕ, σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η επίτροπος προσθέτει ότι «η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική και οικονομική της σταθερότητα», καθώς και ότι «έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 35 δισ. ευρώ έως το 2020, στο πλαίσιο του σχεδίου για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα, το οποίο προωθεί τις επενδύσεις και υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις για την προαγωγή της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της κοινωνικής κατάστασης».

Η κ. Τίσεν τονίζει στην απάντησή της πως «ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων θα αποτελέσει την πυξίδα για την ανανεωμένη σύγκλιση προς καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω της ερώτησης του ζητούσε διευκρινίσεις αναφορικά με τον τρόπο που η Επιτροπή δεσμεύεται να ενισχύσει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον περιορισμό του ποσοστού θέσεων εργασίας που είναι σε καθεστώς ανασφάλειας και ελαστικότητας», καθώς και «ποια μέτρα σχεδιάζει για να βελτιώσει την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ειδικά σε χώρες του νότου όπως η Ελλάδα».

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ποσό άνω των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, που μπορεί η Ελλάδα να κινητοποιήσει για την περίοδο προγραμματισμού 2014-2020, επιμερίζεται σε 20 δισ. ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, καθώς επίσης και 15 δισ.ευρώ, από τα Γεωργικά Ταμεία.

Τα κονδύλια μπορούν να διατεθούν σε επενδύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, της φτώχειας και των κακών κοινωνικών συνθηκών, καθώς επίσης στην έρευνα, στην παιδεία και στις υποδομές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL