Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
"Τις επόμενες μέρες θα ενταχθούν τα πρώτα έργα στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τις επόμενες μέρες θα ενταχθούν τα πρώτα έργα στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου"

Ξεκίνησαν σήμερα τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, τα δύο προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Με τη σημερινή υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό ξεκινά άμεσα η διαδικασία υποβολής και ένταξης έργων στα προγράμματα.

«Με τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία στις τοπικές κοινωνίες που θα τις βοηθήσουν να ξεκλειδώσουν τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που θέτει η νησιωτικότητα και στηρίζουμε τα νησιά που σήκωσαν το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης. Στο πλαίσιο αυτό καλεί «όλους τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, που μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στα Προγράμματα, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για έργα στοχευμένα, που απαντούν στις αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών τους». Επιπλέον σημειώνει ότι τα Προγράμματα είναι ήδη έτοιμα και τις επόμενες μέρες θα ενταχθούν τα πρώτα έργα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL