Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Μοσκοβισί: Οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μοσκοβισί: Οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους (Video)

Θετική είναι η έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας ως προς τα συμφωνηθέντα, που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στo Εurogroup, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ένα δύσκολο πακέτο μέτρων με το οποίο ζητά από τον ελληνικό λαό νέες θαρραλέες, αλλά και αναγκαίες προσπάθειες», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και κάνει σημαντικές προσπάθειες και γι' αυτό είναι σημαντικό και οι εταίροι της να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις. Ο Γάλλος Επίτροπος ανέφερε ότι σήμερα ο στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να βρεθεί μια συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

«Ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε γρήγορα σε μια συμφωνία», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι αυτό θέλουν όλες οι πλευρές. Πρόσθεσε, επίσης, ότι σήμερα πρέπει να δουλέψουμε για να υπάρξει σύγκλιση απόψεων μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ.

Ο Π. Μοσκοβισί κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες σήμερα για να επέλθει συμφωνία, ούτως ώστε η Ελλάδα και η ευρωζώνη να μπορέσουν να γυρίσουν σελίδα προς ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. «Τώρα ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει ότι οι προσπάθειές του βρίσκουν ανταπόκριση», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.

https://www.youtube.com/embed/WZrLCfOiMsY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL