Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
"Ετοιμοπόλεμοι" σε περίπτωση πώλησης μονάδων / Έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ κατά Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ετοιμοπόλεμοι" σε περίπτωση πώλησης μονάδων / Έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ κατά Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Τη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων στη ΔΕΗ έχουν προκαλέσει οι “χειρισμοί” της Ν.Δ. με την συμπαράταξη και του ΠΑΣΟΚ για τον διαμελισμό και το ξεπούλημα της επιχείρησης, ενώ παράλληλα δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι σε περίπτωση που επιχειρηθεί πώληση μονάδων.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των “βορείων” Σπάρτακος επισημαίνει ότι “την ώρα που οι πάσης φύσεως ‘καλοθελητές’ συμμετέχουν με μεγάλη χαρά στο έργο 'να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας', η κυβέρνηση διά του υπουργού της κ. Σταθάκη εμφανίζεται να βρίσκεται δέσμια των θεσμών στις Βρυξέλλες και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός θα είναι και πάλι σε θέση να πατήσει τα πάτρια εδάφη μόνο όταν θα έχει υποχωρήσει στο στενό μαρκάρισμα της πώλησης μονάδων, της πώλησης των φιλέτων της επιχείρησης, της πώλησης του δυναμικότερου αναπτυξιακού μοχλού της χώρας”.

Καλεί τους εργαζόμενους να “ξεσκονίσουν” τα όπλα τους καθώς θα κληθούν στις επάλξεις “που μας θέλουν ετοιμοπόλεμους, αποφασιστικούς και πάνω από όλα ξεκάθαρους”.

Παράλληλα, η παράταξη ΜΕΤΑ ΔΕΗ αναφέρεται στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Ν.Δ., το οποίο δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτά που πιέζουν οι θεσμοί την κυβέρνηση να συμφωνήσει και ίσως μάλιστα να είναι και περισσότερο ακραίο.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι αυτοί που ευθύνονται (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΔΕΗ, αντί να σιωπούν, προσπαθούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα ώστε να περάσει η ΔΕΗ στα χέρια αυτών που τόσα χρόνια έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να την απαξιώσουν, να τη χρεοκοπήσουν και να την υφαρπάξουν οι ίδιοι αντί πινακίου φακής, δήθεν στο όνομα του ανταγωνισμού και της ανάπτυξης.

Καταλήγει πάντως σημειώνοντας ότι τα σενάρια αυτά, που υπήρξαν και στο παρελθόν, εργαζόμενοι και κοινωνία έδωσαν μάχη για να τα αποτρέψουν και τα κατάφεραν, και σήμερα, αν έρθουν ξανά στο προσκήνιο, “καλούμαστε να πράξουμε και πάλι το ίδιο και είναι σίγουρο ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Η Ιστορία το έχει αποδείξει”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL