Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Εργαζόμενοι Alpha Bank: / Εργαζόμενοι Alpha Bank: Ανησυχία για την επόμενη μέρα των τραπεζών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι Alpha Bank: / Εργαζόμενοι Alpha Bank: Ανησυχία για την επόμενη μέρα των τραπεζών

Τη μεγάλη ανησυχία του για την επόμενη ημέρα του τραπεζικού συστήματος της χώρας εξέφρασε στη διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank, παρουσία 1.500 και πλέον εργαζομένων στην τράπεζα, ο πρόεδρος Τάσος Γκιάτης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, χαρακτήρισε προμελετημένο έγκλημα τον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος, ενώ τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το μέλλον του εργαζομένων και του κλάδου, μετά την «έφοδο Κατρούγκαλου» στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Τ. Γκιάτης σημείωσε ότι οι τράπεζες θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στη βασική τους λειτουργία, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με την αύξηση των χορηγήσεων.

Στην ίδια "γραμμή" κινήθηκε και ο γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ Αχ. Μυλωνόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι, εφόσον παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα διευθέτησης των κόκκινων δανείων, με τη θεσμοθέτηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, τότε είναι πιθανό οι τράπεζες να χρειαστούν μία ακόμη ανακεφαλαιοποίηση, πράγμα που, αν συμβεί, θα είναι ολέθριο για τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL