Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Απεργία κατά της εργολαβοποίησης στα Λιπάσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεργία κατά της εργολαβοποίησης στα Λιπάσματα

Σε 48άωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο των λιπασμάτων, αντιδρώντας στα σχέδια της Διοίκησης της εταιρείας Λιπασμάτων στην Καβάλα.

Οι εργαζόμενοι και η Ομοσπονδία (ΟΕΧΒΕ) σημειώνουν ότι η εταιρία στοχεύει στην "εργολαβοποίησή τους", προτείνοντας να ζητήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την απόλυσή τους και να επαναπροσληφθούν ως εργολαβικοί... Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ως «πρόκληση» την πρωτοβουλία της διοίκησης Λαυρεντιάδη να χρησιμοποιήσει δικαστικούς κλητήρες για να θέσει σε διαθεσιμότητα κάθε εργαζόμενο στα λιπάσματα που δεν δέχθηκε τους συγκεκριμένους όρους.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας επισημαίνει τη δυσμενή αλλαγή των όρων εργασίας και συγκεκριμένα σημειώνει ότι ο δανεισμός προσωπικού πρέπει να εξεταστεί και δικαστικά.

Όπως αναφέρει:

1. Πρώτο μέλημα του υπουργείου Εργασίας είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας της εταιρείας, στο ίδιο παραγωγικό μοντέλο, και των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούσε προηγουμένως.

2. Το υπουργείο Εργασίας, έχοντας ερευνήσει όλα τα σχετικά θέματα καθώς και τις πρωτοβουλίες της εταιρείας, τονίζει ότι η έννοια της «αναγκαστικής» άδειας δεν υφίσταται στο πεδίο της εργατικής νομοθεσίας, ενώ η παροχή της ετήσιας άδειας είναι προϊόν συμφωνίας εργοδότη / εργαζομένου. Από την άλλη πλευρά, παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στο τι υποκρύπτει η ενοικίαση ή ο δανεισμός εργαζομένων από την μια εταιρεία στην άλλη, πράγμα που πρέπει να εξεταστεί δικαστικά. Σε κάθε περίπτωση, η όποια μεταβολή στο ιδιοκτησιακό περιβάλλον πρέπει να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και το ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL