Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέο μπάχαλο με την εφορία

Από τον Ιούνιο και μετά η υποβολή των καταστάσεων πελατών θα γίνεται ανά μήνα από όλους τους υπόχρεους, ενώ η υποβολή των καταστάσεων προμηθευτών θα γίνεται ανά μήνα από όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ΄ κατηγορίας) και ανά τρίμηνο από όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην Β΄ κατηγορίας)

Δεν έχουν τέλος τα "αλαλούμ" με την εφορία. Αυτή τη φορά προέκυψε νέο "μπάχαλο" με την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, ενεργοποίησε την εφαρμογή στο taxisnet για ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων. Με τον νέο νόμο οι καταστάσεις των εσόδων υποβάλλονται κάθε μήνα και των δαπανών κάθε τρίμηνο. Χθες μάλιστα δημοσιεύθηκε και η σχετική απόφαση στην οποία αναφέρεται οτι οι θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος προσαρμογής, οπότε οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία για τα τιμολόγια των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου μέχρι τον Απρίλιο. Ωστόσο, ο Χ. Θεοχάρης δήλωσε μέσω του twitter ότι η απόφαση θα διορθωθεί και τελικά θα υπάρξει τετράμηνη περίοδος προσαρμογής, κάτι που πράκτικά σημαίνει πως η υποβολή θα γίνει 23 Μαΐου. Όμως η απόφαση λέει ότι οι δηλώσεις για τους πρώτους 3 μηνες θα υποβληθούν στις 23 Απριλίου
Από τον Ιούνιο και μετά η υποβολή των καταστάσεων πελατών θα γίνεται ανά μήνα από όλους τους υπόχρεους, ενώ η υποβολή των καταστάσεων προμηθευτών θα γίνεται ανά μήνα από όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ΄ κατηγορίας) και ανά τρίμηνο από όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην Β΄ κατηγορίας).

Δείτε όλα τα σχόλια