Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προαναγγέλλουν "διαρθρωτικά" μέτρα χωρίς να προσδιορίζουν επακριβώς την φύση τους

Στροφή 180 μοιρών σε σύγκριση με τα υπεραισιόδοξα σενάρια που η ίδια διοχέτευε αλλά και σε σχέση με επίσημες δηλώσεις της για νέα δανειακό πακέτο χωρίς μνημόνιο και χωρίς νέα μέτρα, έκανε χθες η κυβέρνηση.

Στροφή 180 μοιρών σε σύγκριση με τα υπεραισιόδοξα σενάρια που η ίδια διοχέτευε αλλά και σε σχέση με επίσημες δηλώσεις της για νέα δανειακό πακέτο χωρίς μνημόνιο και χωρίς νέα μέτρα, έκανε χθες η κυβέρνηση. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τις προτάσεις Β. Σόιμπλε για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα -όπως αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας σε γερμανικό περιοδικό- ανέφεραν ότι η κυβέρνηση λέει "ναι" σε μια πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. αλλά είτε χωρίς μνημόνιο όπως αυτά που αποφασίσθηκαν ως τώρα είτε με μνημόνιο αποκλειστικά διαρθρωτικών μέτρων. Βέβαια, η έννοια "διαρθρωτικά μέτρα" έχει καταντήσει "λάστιχο" στην Ελλάδα όπου είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και μειώσεις συντάξεων βαφτίσθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις... "διαρθρωτικά μέτρα"! Στην ουσία, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών (όπως άλλωστε έχει παρουσιάσει και η ΑΥΓΗ προτού δημοσιευθούν τα περί νέου δανείου στον Spiegel).
Σημειώνεται, ότι το δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό επικαλούμενο τον κίνδυνο αναβίωσης μιας νέας κρίσης του ευρώ, αναφέρει πως ο Β. Σόιμπλε φαίνεται έτοιμος (όπως αναφέρει σχετική έκθεση του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών) να λάβει τρία σχετικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και ένα πρόγραμμα ύψους 10 έως 20 δισ. ευρώ από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM, χωρίς όμως το ΔΝΤ.
 
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ αύριο στην έντυπη έκδοση της Αυγής

Δείτε όλα τα σχόλια