Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φάρμακα, γάλα, βιβλίο "θυσία" για προσδοκώμενη διπλή δόση στις 17 Μαρτίου

Νέα μετωπική με την κοινωνία διακινδυνεύει η κυβέρνηση καθώς εξετάζει την άμεση επισφράγιση καινούργιων νεοφιλελεύθερων μέτρων, την ώρα που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προειδοποιεί την Αθήνα ότι αφενός χρειάζεται επιπλέον δουλειά προτού επιστρέψει η Τρόικα και αφετέρου ότι η επόμενη δόση δεν θα

Νέα μετωπική με την κοινωνία διακινδυνεύει η κυβέρνηση καθώς εξετάζει την άμεση επισφράγιση καινούργιων νεοφιλελεύθερων μέτρων, την ώρα που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προειδοποιεί την Αθήνα ότι αφενός χρειάζεται επιπλέον δουλειά προτού επιστρέψει η Τρόικα και αφετέρου ότι η επόμενη δόση δεν θα αποδεσμευθεί χωρίς συμφωνία με τους δανειστές. Πλέον, η όποια συμφωνία μετατίθεται για τον Φεβρουάριο και η εκταμίευση στο eurogroup της 10ης Μαρτίου οπότε η κυβέρνησ αισιοδοξεί θα εγκριθεί και η δόση των 4,9 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και η δόση των 5.7 δισ. ευρώ για το πρώτο εφετινό τρίμηνο.

Στα τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση ρίχνει το πρωτογενές πλεόνασμα διοχετεύοντας την πληροφορία ότι για το 2013 είναι πιθανό να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ αντί 830 εκατ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Ωστόσο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της βουλής θεωρεί υπερβολικά αισιόδοξο τον στόχο για υπετριπλασιασμό του πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος.

(Αναλυτικότερα το σχετικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλο της "Αυγής")

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο