Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Λαγκάρντ: Η κρίση θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λαγκάρντ: Η κρίση θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία

Τελευταία η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είναι πολύ ανήσυχη για τους αδύναμους του πλανήτη. Από το βήμα του Νταβός, την περασμένη εβδομάδα, είχε εκφράσει την ανησυχία της για το γεγονός ότι ανοίγει όλο και πιο πολύ η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Χτες, από τις Βρυξέλλες, εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ανησυχία της για την ανεργία στην Ευρωζώνη. Και μάλιστα υποστήριξε ότι η κρίση θα τελειώσει «μόνο εφόσον αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας».

Κατά την παρουσίαση της βίβλου του ΔΝΤ για την απασχόληση και την ανάπτυξη, ενώπιον μιας δεξαμενής σκέψης και παρουσία των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Ισπανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Λουίς ντε Γκίντος, η Λαγκάρντ τόνισε ότι «πρέπει να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, όχι μόνο θέσεις εργασίας. Οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύονται».

Με την άποψη αυτή της διευθύντριας του ΔΝΤ συμφώνησε ο Σόιμπλε, τονίζοντας ωστόσο πως πρέπει να αποφευχθούν τα λανθασμένα(;) κίνητρα.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των καταναλωτών είναι το κλειδί για να γίνει αυτό», είπε ο Σόϊμπλε, προσθέτοντας πως όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και όλα τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη βίβλο του ΔΝΤ για την απασχόληση και την ανάπτυξη.

Διαβάστε το εκτενές ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της Αυγής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL