Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Γιώργος Βαγενάς: Η αλήθεια για εμπόρους κι επιχειρηματίες είναι πικρή (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Βαγενάς: Η αλήθεια για εμπόρους κι επιχειρηματίες είναι πικρή (Ηχητικό)

Την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι έμποροι κι επιχειρηματίες της Πάτρα και της ευρύτερης περιοχής περιέγραψε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Γιώργος Βαγενάς. https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/803702872&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Όπως εξήγησε κανείς τους δεν έχει πάρει ακόμα το επίδομα των 800 παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές πλέον για περίπου ενάμιση μήνα.

«Η αλήθεια είναι πικρή. Τα καταστήματα παραμένουν επί 45 ημέρες κλειστά, δεν πρόκειται να πληρωθεί κανείς άμεσα. 24 Απριλίου τελειώνει η υποβολή των αιτήσεων και μετά θα ξεκινήσει η πληρωμή, άρα πάμε για 27 με 28 του μήνα. Θα έχουμε κλείσει σχεδόν δύο μήνες και δεν θα έχει εισπράξει κανείς, ούτε καν το βοήθημα το οποίο είναι ουσιαστικά για να μπορέσεις να ζήσεις. Και την ώρα που θα έρθει θα είναι εκ των ουκ άνευ, γιατί θα πρόκειται για ένα επιδοματάκι, που ουσιαστικά είναι 400 ευρώ το μήνα», σημείωσε.

Παράλληλα μιλώντας για τα αιτήματα που έχει καταθέσει ο κλάδος προς την πολιτεία καθώς και τις υποχρεώσεις που έχουν μπροστά τους το επόμενο διάστημα οι επαγγελματίες, ο κ. Βαγενάς τόνισε: «Έχουμε ένα πλήθος αιτημάτων και δυστυχώς κωφεύουν όλοι. Την στιγμή που θα ανοίξουν οι συνάδελφοι τα καταστήματά τους, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Το θέμα με τις επιταγές είναι στον αέρα. Δόθηκε μια παράταση για 75 μέρες η οποία λήγει στις 15 Ιούνιου. Όταν λοιπόν ανοίξεις, μετά από ένα μήνα πρέπει να δώσεις τις επιταγές του προηγούμενου μήνα που μεταφέρθηκαν και αυτού που θα τρέχουν. Καταλαβαίνετε ότι θα «σκάσουν» όλες οι επιταγές.

Εμείς είχαμε προτείνει στην κυβέρνηση, κάπως με κάποιο δάνειο, να μπορέσει να πάρει τα χρήματά του και ο κομιστής. Τίποτα δεν έχει γίνει. Μην ξεχνάμε όταν ανοίξουμε όλοι θα χρωστάμε ενοίκια, ΔΕΗ, προμηθευτές, τράπεζες, όλα αυτά θα απαιτηθούν άμεσα. Για να βγουν όλα αυτά οι συνάδελφοι θα πρέπει να τριπλασιάσουν την εργασία τους. Ούτε το ένα τρίτο δεν θα έχουν όμως από δουλειά. Η κυβέρνηση δεν είναι αρωγός στα προβλήματα.

Τέλος υπογράμμισε ότι στο επίδομα των 800 ευρώ έχουν τεθεί μια σειρά προϋποθέσεων, όπως π.χ. να απασχολεί η επιχείρηση το πολύ 5 άτομα, αλλά και άλλες που ουσιαστικά αποκλείουν πολύ κόσμο. «Σε όλα όσα προβλέπονται για το ποιοι θα πάρουν τα χρήματα, έχουν βάλει προϋποθέσεις, που, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, αφήνουν απέξω κόσμο.

Φανταστείτε ένα κατάστημα στη Ρήγα Φεραίου με 5.000-6.000 ευρώ ενοίκιο, που θα πρέπει να τρέχουν 2 και 3 ενοίκια, συν τη ΔΕΗ που είναι κανά χιλιάρικο, συν τα εμπορεύματα, συν ότι πρέπει να παραγγείλει καινούργια για το Καλοκαίρι. Καταλαβαίνετε ότι εάν δεν έχεις 40.000-50.000 ευρώ δεν ξεκινάς. Πόσες εταιρίες γνωρίζετε να έχουν τόσα λεφτά στην άκρη;», διερωτήθηκε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL