Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ν.Παππάς: Χωρίς διαφάνεια στο «σχέδιο Ηρακλής»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Παππάς: Χωρίς διαφάνεια στο «σχέδιο Ηρακλής»

«Η ΓΣΕΒΕΕ εγείρει σημαντικά ζητήματα σε σχέση με το σχέδιο Ηρακλής, τα οποία είχαμε βάλει και εμείς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Τα οχήματα ειδικού σκοπού, τα οποία θα διαχειριστούν τα “κόκκινα δάνεια”, λειτουργούν πρώτον με κανόνες πλήρους αδιαφάνειας και δεύτερον χωρίς προτεραιότητες, οι οποίες πρέπει να μπουν από την Πολιτεία», σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς

Ο ίδιος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ συμπλήρωσε ότι οι εν λόγω εταιρείες «θα αποφασίζουν για το ποιος ζει και ποιος πεθαίνει σε κάθε κλάδο της οικονομίας», χαρακτηρίζοντας ακόμα απολύτως ακριβή την επισήμανση της ΓΣΕΒΕΕ ότι στους εξυπηρετητές θα περνούν και «πράσινα δάνεια».

Όπως επεσήμανε, τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που το δημόσιο και ο φορολογούμενος βάζουν πλάτη, παρέχοντας 12 δισ. ευρώ δημόσιο χρήμα ώστε οι τράπεζες να εκκαθαρίσουν τα βιβλία τους και οι εξυπηρετητές να κάνουν δουλειά, «οφείλουν να λογοδοτούν στη δημοκρατικά οργανωμένη Πολιτεία».

«Οφείλουν να έρθουν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και να εξηγήσουν ποια είναι η στρατηγική και η προτεραιότητά τους και, βεβαίως, να πιεστεί και η κυβέρνηση ώστε να ορίσει τον σκοπό αυτών των εταιρειών με τρόπο τέτοιο που δεν επιτρέπει να ανοίξουν νέες πληγές στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL