Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Καββαθάς: Η κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα κάνει

Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ότι δεν είδε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο σύνολό της, όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί ο πρωθυπουργός

Για τα μέτρα ελάφρυνσης των εταιριών και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Καββαθάς που είναι πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), και τόνισε «αν δεν δω το νομοσχέδιο κατατεθειμένο από το 22 στο 9 δεν μπορώ να είμαι απόλυτα βεβαίως ότι συμπεριλαμβάνει και τις επιχειρήσεις που το ΑΦΜ το ατομικό ταυτίζεται με το εταιρικό, το επαγγελματικό».

Στον Στάθη Σχινά ο κ. Καββαθάς εξήγησε ότι αναμένουν το φορολογικό νομοσχέδιο και την εξειδίκευση των μέτρων. Επισήμανε ότι δεν είδε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο σύνολό της, όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί ο πρωθυπουργός πως «θα είναι από τα άμεσα μέτρα. Πάνε για το μέλλον και βεβαίως δεν είδα κάτι που να αφορά το μισθολογικό κόστος» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Καββαθάς εξήγησε ότι «χάρηκα να σας πω όταν ο πρωθυπουργός είπε ότι οι κλαδικές θα υπερισχύουν όλων, οποιονδήποτε άλλων συμβάσεων αλλά ήρθε ένα νομοσχέδιο που στην ουσία καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις. Δηλαδή άλλα λέμε άλλα κάνουμε, το έργο συνεχίζεται».

Παράλληλα αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, μερικές ημέρες πριν την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, μίλησε για τα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων τα οποία ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – και βελτιώθηκαν από την τωρινή κυβέρνηση – αλλά έπρεπε να έχουν γίνει πολύ νωρίτερα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Καββαθάς.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε και στο θέμα της αναγκαιότητας του ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμού με συγκεκριμένες εισροές – με ιχνηλασιμότητα – για τις επιχειρήσεις, ένα αίτημα, ένα μείζον θέμα, που θέτει στις κυβερνήσεις από το 2014. Και από αυτόν όπως τόνισε οι επιχειρήσεις να πληρώνουν έως έξι φόρους αλλά και να καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας τους (μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, ΔΕΚΟ, προμηθευτές κ.ά.).

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις