Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Μ. Μαρκεζίνης: Δεν αποδεσμεύτηκαν από κατάσχεση οι λογαριασμοί για υφιστάμενα χρέη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Μαρκεζίνης: Δεν αποδεσμεύτηκαν από κατάσχεση οι λογαριασμοί για υφιστάμενα χρέη

Δεν υπάρχει αποδέσμευση υπό κατάσχεση λογαριασμών για χρέη προς την Εφορία παρά τις περί αντιθέτου θριαμβικές διακηρύξεις της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, όπως αποκάλυψε ο φοροτεχνικός Μαρίνος Μαρκεζίνης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Ο κ. Μαρκεζίνης τόνισε ότι με χθεσινοβραδινή επείγουσα εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι η αναστολή κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών αφορά μόνο μελλοντικά χρέη, μεταγενέστερα αυτών για τα οποία ισχύει η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Σημειώνεται ότι με βάση αρχικές ανακοινώσεις του υπ. Οικονομικών, με την ένταξη στην ρύθμιση ο φορολογούμενος θα εκτύπωνε μέσω του TAXIS βεβαίωση που θα προσεκόμιζε στις τράπεζες και θα αποδεσμευόταν ο λογαριασμός του. Τώρα αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Πέραν όμως αυτού η νέα πλατφόρμα που αφορά τη δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις αλλά με χαμηλότερη δόση (20 ευρώ) αλλά και μειωμένο επιτόκιο 3% δεν λειτουργεί και στην οθόνη του συστήματος ΤΑΧΙS εμφανίζεται η ένδειξη ότι η ένταξη σε αυτή τη ρύθμιση δεν είναι δυνατή!

Ο κ. Μαρκεζίνης υπογράμμισε ότι αυτές οι καθυστερήσεις καθιστούν αναγκαία την παράταση του σχετικού χρόνου υποβολής αιτήσεων ένταξης στις ρυθμίσεις αυτές, πέραν της 30ής Σεπτεμβρίου και υπάρχουν ήδη επαγγελματικές οργανώσεις που ζητούν επέκταση των σχετικών προθεσμιών ως το τέλος του χρόνου.για υφιστάμενα χρέη.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/679951289&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL