Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Καταγγελία του Γ. Σταθάκη για το Ελληνικό / Καταγγελία του Γ. Σταθάκη για το Ελληνικό: Ν.Δ. - Λάτσης θέλουν να αλλάξουν τη σύμβαση υπέρ της εταιρείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία του Γ. Σταθάκη για το Ελληνικό / Καταγγελία του Γ. Σταθάκη για το Ελληνικό: Ν.Δ. - Λάτσης θέλουν να αλλάξουν τη σύμβαση υπέρ της εταιρείας

Για συνέργεια της εταιρείας Lamda και της Νέας Δημοκρατίας ώστε να αλλάξει επί τα χείρω η σύμβαση εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος μιλάει ευθέως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης με αφορμή την ολοκλήρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης βάσει της οποίας εγκρίνεται το σχέδιο οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής στο Ελληνικό και των περιβαλλοντικών του όρων.

Με δήλωσή του ο Γ. Σταθάκης επιτίθεται τόσο στην εταιρεία, επισημαίνοντας ότι τόσους μήνες κωλυσιεργεί, όσο και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μέχρι χθες ο κ. Μητσοτάκης, με την ανοχή του κ. Λάτση, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν εκδίδει τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Ελληνικό και υποστήριζε ότι αυτός, εάν εκλεγεί, θα τις βγάλει αμέσως. Τώρα που εκδόθηκαν οι αποφάσεις, η εταιρεία του κ. Λάτση καταγγέλλει ότι εμποδίζουμε το έργο, το οποίο στην πραγματικότητα εμείς ολοκληρώσαμε και με δική της ευθύνη κωλυσιεργεί τόσους μήνες. Οι μάσκες έπεσαν".

Όσον αφορά τους χθεσινούς ισχυρισμούς της εταιρείας, ο υπουργός ξεκαθαρίζει πως δεν είναι αιφνιδιαστικές αλλαγές, παρά η εκ νέου διατύπωση των προβλέψεων και του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Υπογραμμίζει ακόμη πως "η εταιρεία βρίσκεται σε προφανή συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία επιδιώκει να αλλάξει εκ νέου τη σύμβαση υπέρ των συμφερόντων της και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Μια νέα συμφωνία που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη για τον ιδιώτη, με περισσότερο μπετόν και άρα λιγότερο πράσινο, με περισσότερο ιδιωτικό και λιγότερο δημόσιο χώρο". Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές, η αποκάλυψη είναι καλοδεχούμενη καθώς οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, καταλήγει.

Ειδικότερα, με την ΚΥΑ εγκρίνεται το σχέδιο γενικής οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, επιφάνειας 2.000.569,02 τ.μ., με τον καθορισμό χωρικών ενοτήτων, κτηριακών ενοτήτων, πράσινων και ελεύθερων χώρων, της θέσης των χώρων στάθμευσης εντός και εκτός του πάρκου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των λειτουργιών του, του εσωτερικού οδικού δικτύου και του δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, του τραμ, των εισόδων περιμετρικά του Μητροπολιτικού Πάρκου (κεντρικές, δευτερεύουσες και τριτεύουσες είσοδοι), καθώς και η οργάνωση των λοιπών χώρων, των κτηρίων, των εγκαταστάσεων και των χρήσεων που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη και λειτουργία του πάρκου.

Σε αυτό καθορίζονται επτά χωρικές ενότητες, οι χρήσεις γης - όροι και περιορισμοί δόμησης και η πολεοδομική οργάνωση των κτηριακών ενοτήτων.

Με την ΚΥΑ εγκρίνονται και οι περιβαλλοντικοί όροι, ενώ εκτός της οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου προβλέπεται η χωροθέτηση των οδικών υποδομών, της γραμμής τραμ, του δικτύου ύδρευσης, των εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων κ.λπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL